Şehirden köye dönen eş müteşebbis tarıma yönelerek müstahsil oldu

Samsun’un Bafra ilçesinde 41 yaşındaki Gülşen Hekimoğlu, kent hayatını bırakıp tarıma yönelerek tıbbi hoş kokulu bitki ile çilek yetiştiriciliği yapıyor.

Samsun’da doğup büyüyen Gülşen Hekimoğlu, 2008 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kesim Iz Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi Programı’ndan çıkışlı oldu.

Yaklaşık 9 yıl evvel evlenen, tıpkısı süre sonra bile eşiyle Ankara’ya taşınan Hekimoğlu, çalışmayı bıraktı. Baştan harıldamak isteyen ve ekincilik sektörünü yeğleme fail Hekimoğlu, 7 yaşındaki kızıyla ailesinin bulunduğu Samsun’un Bafra ilçesine döndü.

Burada kırsal Evrenuşağı Mahallesi’nde 2 sene önceki özlük birikimini kullanarak yer kiralayan Hekimoğlu, kekik, nane, dağ çayı, ekinezya kabil tıbbi ve aromatik nebatat üretmeye başladı. Tıpkı müddet sonra eşinin dahi desteğiyle araziyi satın düz Hekimoğlu, bu sene çilek üretimine üstelik yöneldi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Samsun Büyükşehir Belediyesinin fide ve sulama desteğinden yararlanan Hekimoğlu, üretimini benzeri firmaya global olarak veriyor.

Arkadaşlarıyla Inkılap Avrat Girişimi Istihsal ve İşletme Kooperatifini kurup başkanlığını üstlenen Hekimoğlu, AA muhabirine, senelerce yapım sektöründe ustalık eleman namına ofiste çalıştığını söyledi.

Eşiyle tanıştıktan sonraları Ankara’ya yerleştiklerini tamlayan Hekimoğlu, çocuğunu kendisi abartmak istediği amacıyla bu dönemde çalışmadığına işaret etti.

Çocuğu mahsus benzeri hoşnutluk geldikten, kendisine bağımlılığı azaldıktan sonradan hareket arayışına girdiğini dile getiren Hakimoğlu, “Araştırma yaptım. Ailem çiftçilikle uğraştığı amacıyla tarım sektörü ilgimi çekti ve bu sektöre girmeye karar verdim.” dedi.

Eşinin tarım sektöründe çalışmasına önceden sıcak bakmadığını, bunun üzerine bireysel emeklilikteki parasıyla aşağı tıpkı toprak kiraladığını anlatan Hekimoğlu, “Tarım sektörüne ilgimin kısık olduğunu anlayan eşim, maddi ve manevi destek vererek araziyi satın aldı. Burada tıbbi ve hoş kokulu bitki yetiştirmeye başladım.” bilgisini paylaştı.

“Hedefimiz, ürettiğimiz bitkileri Türkiye geneline pazarlayabilmek”

Elan sonraları 6 arkadaşıyla tarım sektöründe istihsal açmak amacıyla kooperatif kurduklarını tamlayan Hekimoğlu, şunları kaydetti:

“Zaman 10 üyesi kâin kooperatifimizin ortakları şehirde kıvrak, köyde arazileri olan, arazilerini işlemeyen kadınlar. Kooperatif ortaklarımızla kekik, tıbbi nane, tıbbi dağ çayı, ekinezya, aynısefa, aronya kabil nebatat üretiyoruz. Diktiğimiz ürünleri hasat ettik ve toptan satışa sunduk. Esas hedefimiz, ürettiğimiz bitkileri ekleme zer ağıl getirerek Türkiye geneline pazarlayabilmek.”

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Samsun Büyükşehir Belediyesinden eş proje kapsamında çilek fidesi desteği aldığını, 2 dönümlük arazisine haziran ayında çilek diktiğini anlatan Hekimoğlu, “İlk hasadı ağustos ayında aldım. Bu zamana büyüklüğünde aynı tonun üzerinde hasat yaptım. El benzeri sektöre girdiğimin farkındayım ama Kovid-19 salgını döneminde üstelik gördük ki vazgeçemediğimiz bir tane bölüm ekincilik sektörü ve tarım hepimizin geleceği.” diye konuştu.

Hekimoğlu, eşinin da Samsun’a taşınmasının arkası sıra ekincilik alanında gelişigüzel çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Share: