Şehit Aybüke öğretmenin adı çalgı sınıfında yaşayacak

Martir sarıklı Şenay Aybüke Sarp’ın ismi Nevşehir’birlikte tıpkı okulun müzik sınıfına verildi.

Merkezi Mardin’de bulunan Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınma Derneği tarafından Nevşehir’deki Diriliş İmam Hatip Lisesinde kurulan saz sınıfına martir öğretmen Şenay Aybüke Sert’ın adı verildi. Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve protokol üyelerinin katılımıyla hizmete açılan çalgı aleti sınıfında tıpkısı dahi saz dinletisi düzenlendi. Açılışta konuşan Nevşehir Milli Eğitim Bilimi Müdürü Memet Polat, “Şehitlerimizin adını okullarımızda ve kurumlarımızda yaşatmaya devam ediyoruz. Bu vasıta ile öğretmenimize gine Allah’tan rahmet diliyorum. Biz okullarımızı kültürel, sanatsal açıdan imar etmek ve öğrencilerimize yardım sunmak istiyoruz. Öğrencilerimizin da var olan yeteneklerini ortaya görmek üzere üstelik çaba gösteriyoruz” dedi.

Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Komutan Yardımcısı ve Umumi Eş Güdümcü Eyyüp Anne birlikte, “2009 yılında kalkınmaya inanmış aynı kol tendürüst aracılığıyla kurulan Arsıulusal Sürdürülebilir Kalkınma Derneği toplumun gelişigüzel kesiminde ihtiyaç gördüğü bilcümle konulara eğilen ve bu konulara müteveccih projeler üreten tıpkı sivil topluluk kuruluşudur. Mardin’dahi kurulan dernek Türkiye’nin farklı şehirlerinde ve dünyanın ayrımlı ülkelerinde birçok projede ortaklık yapmış ve bir nice projeye imza atmıştır” diyerek konuştu.

Kocakarı, “Ayrımsız hoca kendisine Öğretmenler Günü’nde martir öğretmenlerimiz Şenay Aybüke Yalçın yerine çalgı sınıfı ve Ayşenur Parafin adına katalog yapıp, 24 Kasım kabilinden kebir ayrımsız tarihte açılışlarını yaptık. Bu süreçte iş birliği içre bizleri destekleyen Nevşehir İl Milli Yetişek Müdürü Memet Polat özellikle tevessül etmek amacıyla bilcümle yetişek gönüllüsü destekçilerimize teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

Açılışta İl Milli Yetişek Müdürü Çelik, hoca olan eşi Hatice Çelik ile birlikte yırlamak söyledi. Mehmet Polat, söylediği türküyü eşi başta almak üzere tam öğretmenle bağış etti. – NEVŞEHİR

Share: