Şehit öğretmen Ayşenur Alkan’ın ismi kütüphanede yaşayacak

Martir hoca Ayşenur Parafin’ın ismi kütüphanede yaşayacak

NEVŞEHİR – Gaziantep’te kim saldırıda Şehit olan öğretmen Ayşenur Parafin’ın adı Nevşehir Sarıklı Evi kütüphanesinde yaşayacak.

24 Teşrinisani Öğretmenler Günü zımnında, Nevşehir İl Milli Yetişek Müdürlüğü, Edip Imge Yüksel ve Arsıulusal Sürdürülebilir Kalkınma Derneği teşrikimesai ile Nevşehir Hoca Evinde kurulan kitabevi hizmete açıldı.

Açılış Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Alicenap Aktekin, Milli Eğitim Müdürü Memet Çelik Edip Görüntü Yüksel ve Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Başbuğ Yardımcısı ve Genel Koordinatör Eyyüp ANA, protokol üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kütüphaneye geçtiğimiz günlerde martir olan hoca Ayşenur Alkan isminin verildiğini söyleyen Nevşehir Milli Terbiye Müdürü Memet Polat yaptığı açıklamada ” Kül şehitlerimiz üzere Ayşenur öğretmenimizde kalbimizde yaşayacak. Şehidimizin unutulmaması ve gelecek nesillere tanıtılması amacıyla O’nun adını Nevşehir Sarıklı Evinde Arsıulusal Sürdürülebilir Kalkınma Derneği iş birliği ile kurduğumuz kütüphanemize verdik. Açılışını bile 24 Son Teşrin öğretmenler gününde yaptık. Bu dil ile Ayşenur öğretmenimi minnetle yad ediyorum” dedi.

Çelik “Türkiye genelinde kütüphanesi olan Hoca Evi sayısı çok beş altı.

Share: