Şehit Piyade Komando Er Üsteğmen Tunahan Güç, Bursa’da sonuç yolculuğuna uğurlandı

El-Kilit Operasyonu bölgesinde yaralanıp tedavi gördüğü Ankara’daki hastanede martir olan Piyon Komando Üsteğmen Tunahan Güç’un cenazesi, memleketi Bursa’da toprağa verildi.

Mudanya ilçesi Halitpaşa Mahallesi’ndeki babasının evinin önüne getirilen şehit üsteğmen Çetince’un (27) Türk bayrağına sarılı naaşı, ailesi, yakınları ve komşularından helallik alındıktan sonradan Güzelyalı Mahallesi’nde meydan kayran Duran Camisi’ne götürüldü.

Şehidin babası tekaüt gedikli Kapalı Zor ile annesi Soğan Çiçeği ve kardeşi Ede Ağır, cami bahçesinde taziyeleri akseptans etti.

Tabuta sarılan esas Fulya Çetince, “Alp oğlum benim. Bana gururun arz büyüğünü yaşattın.” dedi.

Şehit üsteğmenin naaşı, cuma namazı namazının peşi sıra kılınan cenaze namazı sonrası Ömerbey Mezarlığı’na defnedildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının birlikte Bursa Valisi Yakup Canbolat, Tecim Icra Vekili Yardımcısı Mustafa Tuzcu, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Melik Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Şehremini Alinur Patal, kaza uray başkanları, siyasi partilerin mülk ve kaymakamlık yöneticileri ile çokça sayıda yurttaş katıldı.

El-Kilit Operasyonu bölgesinde 5 Aralık’ta terör örgütü mensuplarınca döşenen halk yapımı patlayıcının infilak etmesiyle ağır yaralanan üsteğmen Çetin, esbak Gülhane Yetişek ve Araştırma Hastanesi’nde martir olmuştu.

Share: