Şehit Yaya Kontratlı Çeri Atakan Çakırdoğan Osmaniye’de Toprağa Verildi

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde mayın taharri ve tarama faaliyeti sırasında kişi silahının keskin alması sonucu şehit olan Yaya Sözleşmeli Leşker Atakan Çakır, memleketi Osmaniye’de zaman sonuç yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde mayın taharri ve tarama faaliyeti sırasında kişi silahının ateş alması sonucu şehit olan Yaya Kontratlı Er Atakan Çakır üzere Hakkari’de merasim düzenlendi. Buradaki törenin ardından gelgel vasıtasıyla Adana’ya gönderilen martir Piyade Er Atakan Şarap’ı Adana’da ailesi ve yakınları, Adana Valisi Süleyman Elban ile askeri ve mülki erkan karşıladı. Askeri uçaktan zırh arkadaşlarının omuzlarında indirilen Çakır’ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, planlı törenin peşi sıra gözyaşı ve dualarla memleketi Osmaniye’ye yollandı.

TÖREN DÜZENLENDİ

Silah arkadaşlarının omzunda taşınan şehidin cenazesi, törenin yapılacağı Osmaniye Format Çağdaş Bamyatarlası Camii’ne getirildi. Burada planlı törene Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Milletvekilleri, askeri erkan, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının arkası sıra askerlerin omzuna alınan Şarap’ın cenazesi, defnedilmek amacıyla Osmaniye Şehitliği’ne götürüldü. Martir Atakan Çakırdoğan, Osmaniye Şehitliği’nde gözyaşları ortada toprağa verildi.



Share: