Selde yıkılan güreşçi köprüsü köyü ikiye böldü, vatandaşlar ulaşımda ağırlık yaşıyor

Üçköprü köyünde kâin güreşçi köprüsü, baskın sularına kapılarak yıkılmıştı. Köprü yıkılınca adeta köy bile ikiye bölündü. 40 kerte ve 6 fabrikanın bulunduğu köyde köprünün yıkılması, vatandaşın dahi kıygınlık yaşamasına etken oldu. Yıkılan köprüye ahşap merdiven dayayan köylüler, o şekilde karşıya geçmeye çalışıyor.

YAŞLILAR VE HASTALAR HADDINDEN FAZLA ZORLANIYOR

Gençler merdivenle ulaşımı sağlayabiliyorken, buğulu ve marazlı vatandaşlar basak birlikte çıkamıyor. Camiye, mezarlığa, afiyet ocağına ve yakınlarının evine ulaşmakta zorlanan köylüler, köprünün bodur sürede yapılmasını istiyor.

“BİZİM BIRICIK ULAŞIM NOKTAMIZ BU KÖPRÜ”

Köye tutkun Fatih Mahallesi’nde aktif vatandaşlar da evlerine uzak noktada bulunan almaşık yolları eksiltmek yerinde kalıyor. Köprü yıkıldığı için çokça üzüldüklerini söyleyen İsmail Altındal, “Burada 40 derece, 6 üretimlik var. Bizim tek ulaşım noktamız bu köprü. Zaman erte okullar açılacak. Market, ahzüita, hastaneye gidecekler gidemiyorlar. Cankurtaran gelecek; 7 kilometre uzaklıktan dönüp gelmesi gerekiyor. İtfaiye ati amma gelemiyor buraya” dedi.

“AKŞAM BURAYA DÜŞSEM BENDEN KİM SELEN ALACAK”

İşten eve geceleyin saatlerinde döndüğünü belirten Şule Bekte, 4 kilometrelik almaşık yaya yolundan gidemediğini ve tahta köprüden geçtiğini belirterek, “Tanrı korusun, geceleyin saatlerinde ayağım kaysa ve ego düşsem kimin haberi olacak? Köpeği var, hırsızı var. Buradan bütün inip çıkıyor. Tut kim düştüm. Şu arkamda tanıdık kayran doğrusu aynaz. Düşsem doğrusu batarım. İçine çeker beni. Sabaha kadar ki fen alacak benden?” diyerek konuştu.

“KOAH HASTASIYIM, ABLAMIN YANINA GİDEMİYORUM”

KOAH hastası 73 yaşındaki İsmail Altındal ise, “Ego burada doğdum, büyüdüm. 1995 yılına büyüklüğünde köprü yapılmadan önceki dereden geçiyorduk. Cenazemizi de dereden geçiriyorduk. 1995 yılında o zamanın saylav Necmi Hoşver’i buraya getirdim. Allah razı olsun, o devir buraya güreşçi köprüsü yapıldı. İşçiliğini hepimiz kendimiz yaptık. Burada kaymakamlık olduktan sonraları buraya bire bir daha bir şey yapmadılar. Tığ âdem değil miyiz? Bizim ne yapmamız lazım? 73 yaşındayım KOAH hastasıyım, ego benzeri yere gidemiyorum. Küçümseme namazına birlikte gidemedim. Yeğenim motosikleti ile getirdi beni. Ablam karşı mahallede oturuyor. Amansız Hastalık hastası, yanına gidemiyorum. Şuradan elbet geçeyim?” ifadelerini kullandı.



Share: