SELIM Fırka Kadro Başkanvekili Turan: Çarklar dönüyor, yatırımlar devam ediyor

DARDANEL Şirketler Grubu bünyesinde 2’si İstanbul’dahi bakım veren ‘I Love Fish’ konseptinin 3’üncü şubesi Çanakkale’bile açıldı. Açılışta mütekellim YANLIŞSIZ Parti Takım Başkanvekili Bülent Turan, “Konjektürel sorunlara karşın markalarımızın şubeler açıyor olması, Çanakkale’mizin ve Türkiye’nin büyüyor olması bizim üzere çok kıymetli. Seçme şeye karşın çarklar dönüyor, yatırımlar devam ediyor” dedi.

Dardanel, balık ve bahir ürünlerini en iktisadi ve acul şekilde geniş kitlelere ulaştırmak için ‘I Love Fish’ konseptini geçen yıl hayata geçirdi. Dardanel’in yeni aşçı zinciri I Love Fish, İstanbul Beşiktaş ve Altunizade Capitol AVM’nin peşi sıra 3’üncü şubesini Çanakkale Saat Kulesi Meydanı’nda açtı. Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen’in familya sahipliğinde gerçekleşen küşat törenine Çanakkale Valisi İlhami Lüle Taşı, DOĞRU Parti Takım Başkanvekili ve Çanakkale Mebus Bülent Turan, AK Tümen Çanakkale Saylav Jülide İskenderoğlu, CHP Genel Komutan Yardımcısı Muharrem Eş, Çanakkale Belediye Başkanvekili Rebiye Ünüvar, Çanakkale Itimat Müdürü Faruk Karaduman, Çanakkale Tecim ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu, Tecim Borsası Başkanı Kayaç Üzen, Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) Başkanı Koçak Başaran ile Dardanel yöneticileri ve Çanakkaleliler katıldı.

‘İSTERİZ Kİ BU MARKALAR ELAN ÇOK OLSUN’

“Konjektürel sorunlara rağmen markalarımızın şubeler açıyor olması Çanakkale’mizin ve Türkiye’nin büyüyor olması bizim üzere çokça bulunmaz. Gelişigüzel şeye rağmen çarklar dönüyor. Gelişigüzel şeye rağmen yatırımlar bitmeme ediyor” diyen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çanakkale köprüsü başta kalkmak için Ezine Gıda İhtisas OSB, Ayvacık’taki tüneller, zir yapı yatırımları ve gaz çalışmaları hepsi hamdolsun planlandığı şekilde bitmeme ediyor. Köprüden önceki Çanakkale ile köprüden ahir Çanakkale’ye farklı bakmak zorundayız. Bu noktadan Avrupa 200 kilometre. Şişman imkanlarımız var ancak hala şehrimizde bildiğiniz kabilinden markalaşmada, zincirleşmede büyük eksiğimiz var.Dardanel, 40 yıldan beri bu topraklarda savsaklamak üretip, istihdam yaratıp, 3 bin kişiye savuşturmak veren, 25 ülkeye dış satım eden devasa ayrımsız firma amma isteriz kim Dardanel’lerin sayısı artsın, isteriz ki bu markalar daha çok olsun. Kentimiz turizm olduğu büyüklüğünde tıpkı ekincilik kenti. Balığından ormanına büyüklüğünde, tarihinden turizmine büyüklüğünde hepsini büyültmek bizim görevimiz.”

‘DARDANEL AİLESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM’CHP Genel Başbuğ Yardımcısı Muharrem Koca, “Çanakkale’mizin dahi ülkemizin da ihtiyacı olan ilişik değeri yüksek iz söylemek, bellik tutmak majör. Dardanel markası bile hem Çanakkale’miz için hem Türkiye amacıyla şanlı. Türkiye’nin ve Çanakkale’mizin gururu. Bu nedenle ben Önen ailesine ve Dardanel ailesine Sayın Niyazi Önen nezdinde himmet veren herkese çokça teşekkür ediyorum. Yatırımlar bitmeme ediyor, I Love Fish çok iyice ve balığı seveceğiz” ifadelerini kullandı.’KÜÇÜK FİKİRLERDEN NAZIK İŞLER ÇIKIYOR’Dardanel’in kurucusu Niyazi Önen açılışta yaptığı konuşmada, “İlk şubesini İstanbul’da açtığımız, ailemizin arz yıpranmamış konsepti I Love Fish ile birlikte balığı yer hesaplı ve aceleci şekilde arz degaje kitlelere yaymak istiyoruz. Hedefimiz; I Love Fish markasını inovatif, lezzetli, nitelikli ürünleriyle, uçtan kuyruk sokumu kemiği mükemmel alıcı deneyimini tasarlayarak tıpkı dünya markası haline değirmek. Bu konsepti franchise modeliyle ihraç ederek büyümeyi ve bu ayraç eliyle Çanakkale’den umum dünyaya ihracatı artırmayı amaçlıyoruz. Eskimemiş yarattığımız bu I Love Fish ile farklı bir telakki geliştirdik. 11 almanak tecrübemiz ve geliştirdiğimiz ürünlerden yola çıkarak hem Türkiye içerisinde hem de cemi dünyaya ihraç edebileceğimiz benzeri izan yarattık. Bugün tığ kıtipiyoz ayrımsız I Love Fish şubesini açmıyoruz. Ekip içerisinde çokça ehemmiyet verdiğimiz bu konsepti tekmil Türkiye’ye ve dünyaya buradan ihraç edeceğiz. Yani Çanakkale’nin bağrından ayrımsız bellik daha çıkıyor o dahi I Love Fish. Umudumuz, vizyonumuz ve hayalimiz bizim bu konsepti Çanakkale ilkin gelmek için dünyadaki tamlık girişimcilerin hizmetine sunmak. Burada yüzlercesini, binlercesini boşaltmak. Biliyorsunuz bayağı fikirlerden büyük işler çıkıyor. Eksiksiz ürünlerimizin hepsini buradaki fabrikamızda üretiyoruz. Çokça şişman tonajlara ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.Konuşmaların ardından katılımcılar kurdeleyi keserek, I Love Fish Çanakkale Şubesi’nin açılışını gerçekleştirdi ve konuklar I Love Fish’in müstehap lezzetleriyle tanıştı.



Share: