SELIM Parti’li Begayet, Yeşilay’ın kuruluşunun 103. yıl dönümünü ve Yeşilay Haftası’nı kutladı

DÜRÜST Fırka Mersin Ağacı Milletvekili Uca Cumhur Çılgın, Yeşilay’ın kuruluşunun 103. yıl dönümünü ve Yeşilay Haftası’nı kutlarken vatandaşları, kendilerinin ve sevdiklerinin sağlıkları üzere seçme nev zararlı alışkanlıktan uzak durmaya çağırdı.

Begayet, Meclis’te düzenlediği matbuat toplantısında, 1-7 Mart’ın Yeşilay Haftası olduğunu hatırlattı.

Yeşilay’ın yapılış süreci üzerine bilgiler veren Müfrit, Türkiye’nin 81 ilinde toplam 120 şubeyle hizmet veren derneğin çalışmalarına bindi veren haddinden fazla sayıda fahri bulunduğunu dile getirdi.

DÜRÜST Öğür’li Aşırı, tabiiyet türleriyle ait başta füru ve gençler kalkışmak amacıyla toplumun genelinde farkındalığın artırılması hedefiyle ölçülü Türkiye Bağımlılıkla Savaşım Yetişek Programı (TBM) ile seçme sene 10 milyon öğrenci ve 3 milyon yetişkine ulaşıldığını kaydederek, “2013 yılında hareketlilik alanlarına rehabilitasyon hizmetini birlikte ekleyen Yeşilay, 2015 yılından itibaren Yeşilay Müşavirlik Merkezleri (YEDAM) ile bakım vermeye başlamıştır. Türkiye geneli ve KKTC’üstelik bütün 100 YEDAM ile bağımlılara ve yakınlarına ücretsiz ruhsal danışmanlık desteği verilmektedir. YEDAM’ın bütünü tabiiyet alanında ehlivukuf psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekibi; tütün, etil alkol, madde, eğlenti ve genel ağ bağımlılıkları konusunda bilgi ödeme, akilane manipülasyon, müşavirlik ve ayaktan sağaltım hizmetleri sunmaktadır.” diye konuştu.

Tüm vatandaşları, kendilerinin ve sevdiklerinin sağlıkları üzere değme nev dokuncalı alışkanlıktan ırak durmaya nida fail Begayet, duman, etil alkol, çirkef, teknoloji kabil tabiiyet sorunlarının çözümü yolunda mücahede gösteren Yeşilay yönetimi, çalışanları ve gönüllülerine teşekkür etti.

Share: