SELIM Tümen İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran Açıklaması

Kahramanmaraş’ta 7,4, Gaziantep’te 6,8 ve 6,5 şiddetinde yaşanan depremler ve katabolizma sonrası DÜRÜST Parti Balıkesir İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran, DÜRÜST Parti Balıkesir teşkilatlarını harekete geçirdi.

AFAD’ın verdiği bilgileri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 10 ilde etken olan 7.4’lük depremde mecmu 284 sevimli hayatını kaybettiğini, 2 bin 323 birey yaralandığını ve önceki belirlemelere bakarak bin 710 bina yıkıldığı bilgisini kamuoyu ile paylaştı.

Başkan Başaran, YANLIŞSIZ Tümen teşkilatlarını harekete geçirdi

Hareket sonrası sabah erken saatlerde YANLIŞSIZ Tümen Teşkilatlarını deprem bölgesine arkalama ve destek nail olmak üzere harekete nâkil DOĞRU Parti Balıkesir İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran, “Öncelikle başımız sağolsun. Türkiye olarak, millet adına nazik tıpkısı sınav ile karşı karşıyayız. Rabbim yardımcımız olsun. Devletimiz tam kurumları ile depremden kaynaklı yıkım yaşanan 10 ilimizde uyanıklık halindedir. Enkaz altında olan vatandaşlarımızın kurtarılması amacıyla ekiplerimiz ve vatandaşlarımız korkulu tıpkısı faaliyet göstermektedir.

Başaran, Balıkesirlilere müzaheret ve destek çağrısında bulundu

Balıkesir Büyükşehir belediyesi kendisine içişleri Bakanlığı Osmaniye iline görevlendirildik. Eksiksiz birimlerimizle Osmaniye bölgesine akım ediyoruz. DÜRÜST Tümen Balıkesir İl Teşkilatı ve İlçe teşkilatları kendisine ta koordineli şekilde bölgeye destek ve arkalama çalışmalarımızı hızlı aynı şekilde başlattık. Angajman ve beraberliğe gerekseme duyduğumuz bu günlerde yardımlarınızı zelzele bölgesine iletmemiz üzere Balıkesir Merkez Büyükşehir Belediyesi BAKOM Binası (Muhacir konutları yolu) ve ilçelerimizdeki itfaiye aracı binalarına battaniye, gıda kolisi, ısıtıcı, su ve fora etmek üzere tam evgin ihtiyaç malzemelerini bırakabilirsiniz” dedi.

Başaran; “Evgin zaman ihtiyacı üzere 150 bin üyemizi harekete geçirdik”

Sarsıntı bölgesine ilave içki ve nefes ürünlerinin tedariki üzere tekmil umumi heyet üyelerini harekete geçirdiklerini belirten Başbuğ Başaran, “150 bin üyemizin içki guruplarının tespiti ve ivedi içki ihtiyacının karşılanması üzere çağrılarımızı hızlandırdık. Bu konuda parçalanmamış yönetim kurulu üyelerimiz dem gurubu tayin çalışmalarına başladı. YANLIŞSIZ Öğür Balıkesir İl Başkanlığı adına bilcümle Balıkesirli hemşehrilerimizi içki vermeye, maddesel destek, yerinde istirdat ekiplerimize destek ve lojistik bindi sağlamaya davet ediyoruz. Balıkesirli hemşehrilerimizin ve YANLIŞSIZ Öğür teşkilatlarımızın bu konuda üstüne düşeni fazlasıyla yapacağına inanıyorum. Şuan bölgede; Devletimizin tam bakanlıkları, Birimleri, STK’larımız, Kızılay’ımız, AFAD ekiplerimiz saklık halinde çalışmalarını yürütmektedirler. Haberleşmenin ve iletişimin kesintiye uğramaması üzere GSM hatları türlü olduğunca kullanmamız ve bu konuda yapılan uyarıları dikkat etmemiz gerekiyor. Vukuf kirliliğini engel olmak yerine hoppadak yetkililerin açıklamalarına değer ediniz” dedi.

DOĞRU Parti Balıkesir teşkilatları teyakkuzda

Deprem bölgesine yardım için tüm Balıkesir’lileri göreve davet eden AK Öğür İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran, “DÜRÜST Öğür İl Teşkilatı ve İlçe Teşkilatları yerine, öncelikle tüm umumi heyet üyelerimizin eksiksiz üyelerimizin dem gruplarını belirleme etmesi amacıyla çalışmalarımızı başlattık. Antrparantez, Teşkilatımızda arama kurtarma eğitimi almış arkadaşlarımızı, bölgede bakım edebilecek arkadaşlarımızı ve maddi müzaheret ve destek toplama sorumlularımızın belirlenmesi için birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sabahleyin saat 4 sularında yaşanan ve İç İşleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun 4. Düzem felaket kendisine açıkladığı deprem maalesef ağırbaşlı tıpkı yıkıma faktör oldu. Bu konuda hepimize iri sorumluluklar ve görevler düşmektedir. Dolaşma birlik olma, bu arada olma günüdür. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı, yaralılarımıza müstacel şifalar diliyorum. Rabbim milletimizi korusun. Esasen cümle Balıkesirli hemşehrilerimizi yaşanan felakete yardım ve destek olmaya nida ediyorum” dedi. – BALIKESİR

Share: