Şenkaya’da Hükümet Konağı, Uray ve Adliye Binası temeli atıldı

Erzurum Şenkaya kaza merkezinde Hükümet Konağı ve Uray Başkanlığı binasının temelleri yakarış ve efsanevi kesilerek ile atıldı.

Erzurum’un Şenkaya ilçesinde Hükümet Konağı ve Şehremaneti Başkanlığı binasının temeli atıldı. 3 bin 500 metre rubai olacak şekilde projelendirilen Hükümet Binasında Kaymakamlık, Uray ve Adliye Sarayı koyulmak için üç kısımdan oluşuyor. Proje 2023 yılının Teşrinisani ayında tamamlanarak teslim edilecek.

İnşaatın yapımını üstlenen müteahhit firma sahibi Fatih Gökhan inşaat için bilgiler aktardı.

Temel atma töreninde benzeri meşveret işleyen Şenkaya Belediye Reisi Müşkül Bedir ise “Zaman ilçemiz üzere büyük bir yatırım üzere benzeri araya geldik. 1960 yılı yapımı hükümet konağımız vardı, adliye binamız bitmeme ediyordu. 62 sene bakım vermiş binamız ama günümüz şartlarında ilçemizde yetersiz kalıyordu. Buda 2019 yılında göreve geldiğimizde evvel hedefimiz ilçemize domuzuna bire bir Hükümet Konağı, Şehremaneti Binası ve Adliye Binası kazandırmaktı. Bunun için girişimler yaptık, başta Cumhurbaşkanımız koyulmak üzere, İçişleri Bakanımıza, milletvekillerimize, Kaymakamımıza ve bindi olan herkese teşekkürname ederim. İnşallah inşaatımız kısa sürede biter, hem ilçemize beğenilen görüntüsü tamam hem üstelik ilçemizin heybetli bire bir ihtiyacını karşılamış oluruz. Şuan Şenkayamız yapı yeri kabil, bir nice inşaatımız bitmeme etmekte. Doğalgaz çalışmaları bitmeme ediyor, inşaatlarımız devam ediyor. Bu evire çevire çalışmalarımız kontak ve beraberliğimizden kaynaklanıyor. İlçemize kullanılmamış binamız iyi hayırlı olsun” dedi.

Şenkaya Kaymakamı Iye Çalışır de temeli atık inşaatın Şenkaya halkına oflaz iyi olması dileklerinde bulundu.

Daha sonraları Şenkaya İlçe Müftüsü Veysel Çelebi eliyle yakarış edildi, tekbirlerle hayvan kesilerek projenin temeli atıldı. – ERZURUM

Share: