Seradan stüdyolara

Antalya’de rençperlik fail 2 çocuk annesi Yadigar Patal Kakız (45), gündelik ev işleri ve seralarda yevmiyeyle çalışıp dünyalık biriktirerek, hayali olan enstrüman dünyasına girmeyi başardı. Elindeki kazma ve küreği bırakıp birikimiyle İstanbul’a giden kararlı kadın, 3 klip çekti.

Konyaalti ilçesi Hor Karaman Mahallesi’nde hareketli 2 yavru annesi Yadigar Aktaş Kakız, 13 yaşından bu yana hayalini kurduğu şarkıcılığa hamle alaşağı etmek için senelerce uğraştı. Evliliğinden sonra bile durmayan Kakız, yevmiye familya işleri ile seralarda yevmiyeyle çalışıp mal biriktirdi. Kakız, son kendisine internetten görüştüğü prodüksiyon şirketiyle anlaşıp İstanbul’un yolunu tuttu. Eşinden da bu konuda bindi alan azimli karı, kestirmece 1 sene içerisinde ‘Yaya Gel’, “Özüm Gibi’, ‘Sabır Ver Allah’ım’ şarkılarına görümsetme çekti. Hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu zihayat Kakız, yaşadığı köydeki çevresinden birlikte müspet tepkiler aldı.

“Dişimden tırnağımdan arttırdım”

Ekol zamanlarında çevresi ve öğretmenlerinin telkinleriyle hayalinin pekiştiğini belirten Yadigar Eskişehir Taşı Kakız, “Sesimle benzeri yerlere akmak istiyordum. Seralarda çalıştım, günlük sülale işlerine gittim. Çalışıp biriktirdim. Dişimden tırnağımdan arttırarak bir şeyler yapmaya çalıştım. 3 klip çektim, 2 şerha elan çekeceğim” dedi.

“Bir Tane başıma yaptım, korkmadım”

Köyde olumlu tepkiler aldığını üstelik dile getiren Kakız, “İstanbul’a kişi başına gidip bunu elbet başardın’ falan dediler. Biricik başıma gittim, korkmadım ve yaptım. Eşimin önceki tepkisi şaşırmak oldu. Ardından ‘önün yıldızlı, istediğin kabilinden ilerleyebilirsin’ şeklinde destek verdi” ifadelerini kullandı.

Kakız, “İnsan aklına koyunca yapamayacağı tıpkısı husus bulunmayan. Ayrımsız misyon belirleyerek ilerlemesi gerekiyor” dedi. – ANTALYA

Share: