Seradan stüdyolara

Antalya’dahi çiftçilik işleyen 2 bala annesi Yadigar Aktaş Kakız (45), yevmiye ocak işleri ve seralarda yevmiyeyle çalışıp mal biriktirerek, hayali olan müzik dünyasına girmeyi başardı. Elindeki kazma ve küreği bırakıp birikimiyle İstanbul’a giden azimli kadın, 3 klip çekti.

Konyaalti ilçesi Zir Karaman Mahallesi’nde diri 2 bala annesi Yadigar Eskişehir Taşı Kakız, 13 yaşından bu yana hayalini kurduğu şarkıcılığa girişim atmak amacıyla senelerce uğraştı. Evliliğinden sonradan da durmayan Kakız, gündelik ev işleri ile seralarda yevmiyeyle çalışıp mal biriktirdi. Kakız, son kendisine internetten görüştüğü prodüksiyon şirketiyle anlaşıp İstanbul’un yolunu tuttu. Eşinden bile bu konuda destek alan azimli karı, kısaca 1 yıl içerisinde ‘Yaya Gel’, “Özüm Gibi’, ‘Sabır Ver Allah’ım’ şarkılarına klip çekti. Hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu kıpırdak Kakız, yaşadığı köydeki çevresinden dahi olumlu tepkiler aldı.

“Dişimden tırnağımdan arttırdım”

Ekol zamanlarında çevresi ve öğretmenlerinin telkinleriyle hayalinin pekiştiğini belirten Yadigar Patal Kakız, “Sesimle bir yerlere karışmak istiyordum. Seralarda çalıştım, günlük familya işlerine gittim. Çalışıp biriktirdim. Dişimden tırnağımdan arttırarak ayrımsız şeyler yapmaya çalıştım. 3 görümsetme çektim, 2 çıngı henüz çekeceğim” dedi.

“Biricik başıma yaptım, korkmadım”

Köyde olumlu tepkiler aldığını dahi dile getiren Kakız, “İstanbul’a kendi başına gidip bunu elbet başardın’ falan dediler. Yegâne başıma gittim, korkmadım ve yaptım. Eşimin ilk tepkisi apışmak oldu. Peşi Sıra ‘önün küşade, istediğin gibi ilerleyebilirsin’ şeklinde destek verdi” ifadelerini kullandı.

Kakız, “İnsan aklına koyunca yapamayacağı tıpkısı husus yok. Bir misyon belirleyerek ilerlemesi gerekiyor” dedi. – ANTALYA

Share: