Serebral Palsi hastası İzel, artık üniversiteli oldu

Işıklı’ın Efeler ilçesinde kıvrak çırılçıplak Serebral Palsi hastası İzel Emsal (19), okuma azmi ile yaşıt olurken, Efeler El Yetişek Merkezi’nin desteği ile girdiği darülfünun sınavında çok istediği maliye bölümünü kazandı.

Işıklı’de diri ve Serebral Palsi (SP) hastası namına dünyaya gelen 19 yaşındaki İzel Benzer, 2 yaşından itibaren fizik tedavi desteği aldı, tekerlekli sandalyede yaşamını sürdürdü. Azmini hiç yitirmeyen, ilkokul, ortaokul ve liseyi mütemmim İzel, üniversite sınavına girerek örgün eğitimi kazanacak puanı tutturdu. Okuma hayalini, azmi ve mücadelesi ile gerçeğe muhavvil İzel’in bildirme büyük destekçisi ise annesi Güler Örnek oldu. Kızının okuması amacıyla işyerini kapatan ve giderek yanından ayrılmayan esas Örnek, İzel’in üniversiteye hazırlanabilmesi üzere kurs kurs dolaşmaya başladı. İzel’in tekerlekli sandalyesi olması sebebiyle tek kurs kabul etmezken, referans yaptıkları Efeler Umum Terbiye Merkezi taze kıza bindi oldu. Üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik açılan Tutma ve Yetiştirme Kursu’na (DYK) akseptans edilen İzel, sınava hazırlandı.

Okuma azmini kaybetmeyen zinde kız, girdiği üniversite sınavından liyakatli benzeri puan alırken, yetişek hayatına yükseköğretimde devam edebilmek amacıyla darülfünun tercihlerini yaptı. Efeler Halk Eğitim Bilimi Merkezi’nde emare öğretmen eşliğinde darülfünun tercihlerini gerçekleştiren İzel, aldığı başarılı son sonrasında haddinden fazla istediği maliye bölümünü kazandı. Imdi üniversiteli olan tüvana kız, Görgülü Adnan Menderes Üniversitesi Yenipazar Meslek Yüksekokulu’na kaydını yaptırdı.

“Darülfünun hayali kurmuştum”

Annesinin yanında öğretmenlerine ve Ahali Eğitime çok şey borçlu olduğunu tabir fail İzel Yaşıt; “İstediğim bölümü, ADÜ Yenipazar Patika Yüksekokulu Maliye’yi kazandım. Kitaplara küçüklüğümden beri ilgim vardı. Seçme yavru bütünüyle oynar amma ben esenlik sorunumdan belde bütünüyle oynayamadığım için kitaplarla gözümü açtım, kitaplarla kapatacağım. Uzun zamandır üniversite hayali kurmuştum, böylece de istediğim bölümü kazandım. Çıkışlı olduktan sonradan birlikte maliye üzerine harıldamak istiyorum” dedi.

“Rastgele antlaşma yanında olacağım”

Kızının bildirme balaban hayalinin idrak etmek olduğunu tabir fail ana Güler Eş ise “Kızımın üniversiteyi kazanmasını, okumasını, bereketli bir yere gelmesini istiyorum. Efeler Umum Eğitim Bilimi Merkezi ve müdürümüz dahi bize bu imkanı sağladı. Kızım kurstan faydalandı, sınava girdi ve mebzul tıpkı evre aldı. Böylece bile istediği bire bir bölüme yerleşti. Devamlı kızımın yanındayım, tek ayrılmıyorum. Mutluyum. Başarılarının devamını dilerim. Detaylı müddet iş verdik ve böylecene kızım hayaline kavuştu. Herhangi Bir antlaşma kızımın yanında oldum, olmaya dahi devam edeceğim” dedi.

“Mücadelesinin yaşıt olmasını diliyoruz”

İzel’in azmi ve mücadelesinin tam gençlere eş olduğunu rapor fail Efeler El Eğitim Merkezi Müdürü Aytekin Sezgin; “1 Eylül 2021 tarihinden bugüne büyüklüğünde Efeler Umum Eğitim Bilimi Merkezi kendisine 2 bin 113 ağırşak açtık. Bu kurslarımızdan 40 bin 350 kursiyerimiz yararlandı. Bu kurslarımızdan birisi birlikte Destekleme ve Yetiştirme Kursu’ydu. Üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize yönelik açılan bu kurslarda mezun olan öğrencilerimize destek verdik. İzel öğrencimiz birlikte bu kursumuza katılan, bitmeme eden, azmi ile örnek olan engelli tıpkı öğrencimizdi. Azimliydi ve mücadeleyi on paralık berenarı bırakmamıştı. Hayalleri vardı ve bu hayallerinin peşinden koştu. Sonuç namına sınav sonuçları açıklandıktan sonra bugün istediği bölümü kazandı. İzel kardeşimiz, bundan ahir hayatını faziletli öğretimde devam edecek. Tığ de bu azimli kardeşimizi darülfünun tercihleri konusunda rehber öğretmenimiz ile birlikte havari olduk. İzel kızımıza bundan ahir hayatında başarılar diliyoruz ve bu azmini hiçbir ahit kaybetmemesini ümit ediyoruz. Mecmu sakat öğrencilerimiz ve başka öğrencilerimize da İzel’in bu başarısı ve mücadelesinin benzer olmasını diliyoruz. Efeler Ahali Eğitim Bilimi Merkezi adına seçme devir herhangi bir yerde tümce amacıyla terbiye düsturumuzla yıpranmamış yetişek talim yılında üstelik kurslarımıza ve eğitimlerimize devam edeceğiz” dedi. – AYDIN

Share: