Şeş mugayeret partisi umumi başkanından kuma izah Açıklaması

Devlet Partisi Genel Başkanı Anne Karamollaoğlu’nun davetiyle bir araya mevrut altı ihtilaf partisi genel başkanının eş açıklamasında, “Ortak cumhur reisi adayımız, hem Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı hem üstelik takkadak bu masa etrafında ayrımsız araya gelen siyasi partilere fikir verenlerin değil, herkesin reisicumhur olacaktır.” ifadesine vadi verildi.

Karamollaoğlu’nun daveti konusunda, CHP Umumi Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Fırka Umumi Başkanı Meral Akşener, Demokrat Öğür Genel Başkanı Gültekin Uysal, ÇARE Partisi Umumi Başkanı Ulvi Babacan ve Ati Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, Ongunluk Partisi Umumi Merkezi’nde bir araya geldiği toplantı sona erdi.

Toplantının ardından yapılan eş bağlanmış açıklamada, altı siyasal partinin, toplumun beher kesimini ve 85 milyon insanı sunu serbest yelpazede entrika ettiği belirtilerek, Cumhuriyet’in 2. yüzyılına şayan bir Türkiye’yi dayamak ve vatandaşların mecmu problemlerine çözüm rekzetmek için başlatılan “Liderler Buluşmaları”nın birinci turunun, zaman Mutluluk Partisinin ev sahipliğindeki 6. toplantıyla tamamlandığı bildirildi.

Açıklamada, “Siyasette istişareyi, nezaketi, centilmenliği ve hareket birliğini öge yerine benimsemiş partilerin Umumi Başkanları kendisine; ülkemizi derakap felakete sürükleyen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin katıksız sonuçlarına, yani ekonomide iflasa, iç ve aut politikada itibarsızlaşmaya, amme alım ve kadrolarındaki çürümeye, yaşanan sosyolojik ve ruhsal çöküntüye dur demek üzere ilk kez 12 Şubat 2022 tarihinde bir araya gelerek ortaya koyduğumuz kararlılığımızla milletimize imge olduk.” değerlendirmesi yapıldı.

O tarihten sonraları Türkiye’birlikte imdi tek şeyin eskisi kabilinden olmayacağının anlaşıldığı ve millet tarafından “6’lı Masa” adına adlandırılan hisse senedi birliğinin, kararlılıkla bugünkü aşamasına geldiği dökme açıklamada, “Bilinmelidir kim bugün, 12 Gücük Ay’tan haddinden fazla elan kararlı ve umutluyuz. Politik iktidarı, ortaklarının, varlıklarını iktidarın varlığına adamış medyanın cümle politika mühendisliklerine, çabalarına, hakaretlerine, isnatlarına ve iftiralarına karşın milletimize rüya olmanın verdiği güçle 28 Gücük Ay 2022 tarihinde “Güçlendirilmiş Vekil Tümce Uyuşma Metnimizi’ degaje katılımlı benzeri organizasyonla kamuoyu ile paylaştık.” ifadesi kullanıldı.

Kurulan komisyonlarla, ortaya koyulan ilkeleri biricik bir tane hayata geçirme hazırlıklarının türel ve içtimai altyapılarını güçlendirecek adımların atıldığı tamlanan açıklamada, bu çerçevede, geçen süreç ortamında “Esas İlkeler ve Hedefler”, “Intihap Güvenliği” ve “Kâh Ekonomik Kurumların Reformu” komisyonlarının metinlerinin kamuoyuyla paylaşıldığı, diğer alt kurul iş ve raporlarının de gözden geçirildiği hatırlatıldı.

“İş birliğimiz, kasıt ve ilkelerimiz doğrultusunda devam edecektir”

Son toplantıdan bu yana kamuoyunun gündeminde olan edimsel iktisadi, iç ve aut politik gelişmelerin üstelik değerlendirildiği bildirilen açıklamada, eş sorunların karşısında ortak sorumlulukların ağırlığını herkesin omuzlarında hissettiği ve teşrikimesai kararlılığının da bu etki bilinciyle sürdürüldüğü kaydedildi. Açıklamada, şu ifadelere düzlük verildi:

“Bugünden itibaren seçim öncesi, seçim dönemi, intihap haset ve seçim sonrası görünmek amacıyla önümüzdeki cümle süreçlerde istişareye ehemmiyet veren anlayışımızla gelişigüzel posta yürümeye bitmeme ika kararlılığında olduğumuzun altını defalarca yemek isteriz.

Ülkemizi, bir anda gelişigüzel alanda içine sürüklendiği bu krizlerden düzlüğe çıkarana ve beherglas insanın şen bire bir koku alacağı günleri gelişigüzel kurana arbede; mücadelemiz ve hisse senedi birliğimiz, misyon ve ilkelerimiz doğrultusunda devam edecektir.

Şu hususu dahi özellikle kamuoyuna izah etmek isteriz ki serencam dönemlerde yoğunlaşan partilerimize yönelik rehavet ve hız uygulamaları savaşım kararlığımızı katiyen sarsamayacaktır. Milletimizin çok senedir uğradığı görüntü kırıklıklarının farkındayız. Bu fon kırıklıklarını kaldırmak amacıyla insanımızın ümit ve taleplerini karşılayacak kalburüstü kadrolarla ve faal politikalarla milletimizin karşısına çıkacağız.

Milletimiz tehlikesiz olsun kuma reisicumhur adayımız, hem Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Reisicumhur hem üstelik yalnız bu masa etrafında aynı araya gelen politik partilere fikir verenlerin değil, herkesin cumhur reisi olacaktır. Milletimiz müsterih olsun; bu çirkin günlerin bitmesine çokça birkaç kaldı.”

Sosyal kutuplaşmanın sonuç bulacağı, sosyal barışın bilgili olacağı vurgulanan açıklamada, “Coşkunluk ve nefret dili kaybedecek, edep ve karşılıklı tırsmak kazanacak. Demokrasi ve hukukun üstünlüğü yapılış edilecek. Aktöresel dejenerasyon ve manevi tahribatın önüne ekip çekecek etkili politikalar geliştirilecek. Kazanç, adam, iltimas gidecek; türe, sıhhat ve liyakat gelecek. Adalet eden hak ettiğini tekmil takanak.” görüşü paylaşıldı.

Açıklamada, israf ve hanay pahalılığının serencam bulacağı, üretimin anne alınacağı kaydedilerek, “Geniş halk kitlelerinin yoksullaşmasına posta açan benzeri avuç rantiyeciye mahiyet aktarımına son verilecek. Deminden, karamsarlığa kapılma zamanı değildir. Zaman, değme sabık dolaşma umudu ilave zamanıdır. Zira tığ kazanacağız, Türkiye kazanacak. Biz kazanacağız, 85 milyon insanımız kazanacak.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Sonraki toplantının tarihi 2 Ilk Teşrin

Milletin özgürlüğü, birliği ve beraberliği önünde hiçbir engelin duramayacağını simgeleyen 30 Ağustos Utku Bayramı’nın bile kutlandığı açıklamada, özellikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve zırh arkadaşları oluşmak amacıyla, cemi şehit ve gaziler gönül borcu ve tazimle anıldı.

Açıklamada, hisse senedi birliğinin akide ve kararlılıkla haddinden fazla daha tüvana bire bir şekilde bitmeme edeceği, tıpkısı sonraki toplantının 2 Teşrinievvel Ahzüita günü saat 14.00’te CHP Genel Merkezi’nde yapılacağı bildirildi.

Altı aykırılık partisi genel başkanı, toplantının ardından yemeğe geçti. Feyiz Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, liderlere ata tohumlarından elde edilen ürünlerle mücehhez birer sepet ihsan etti.



Share: