Seyit Torun: “Kargaşa Üniversitesi’ndeki Kadrolaşma Çabaları Çıktı Ayyuka Çıkmıştır.

CHP Genel Başbuğ Yardımcısı Seyit Torun, Kargaşa Üniversitesi’ndeki “zata mahsus ekip ilanı” iddialarını TBMM gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bilimi Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Torun; “Ordu Üniversitesi’ndeki kadrolaşma çabaları bundan sonra ayyuka çıkmıştır. Adrese teslim ilanlarda benzeri tek alacakları kişilerin isimlerini yazmadıkları kalmıştır. Bu nitelik kabul edilemez. Yetkililere sesleniyoruz: Gereğini yapın, köle hakkı yemeyin” açıklamasını yaptı.

CHP Genel Komutan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Kalaba Üniversitesi’ndeki “zata mahsus kol ilanı” iddialarını TBMM gündemine taşıdı.

Torun, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Torun, önergesinde; Kargaşa Üniversitesi Rektörlüğü’nün 2 Fasıla 2022 tarihli, 29 akademisyen alımı ilanında, Tedrisat Üyeliğine Yükseltilme ve Tayin Yönetmeliği’ne çap davranıldığını belirtti. Torun, ilanda; adaylara özel yiyecek yazıldığını ifade etti.

Önergede; Müzik ve Görüntü Sanatları Fakültesi Tiyatro/Düzencilik Bölümü’ne öğretim üyesi alımı ilanında, “Beyaz Perde monitör alanında doktora yapmış atılmak. Beyaz Perde göstergeç alanında çalışmaları olmak” şartının yazılmış olmasının, yönetmeliğe uymaz olduğu belirtildi.

“TAKKADAK İSİM YAZMADIKLARI KALMIŞ”

Torun, “Kalaba Üniversitesi’ndeki kadrolaşma çabaları daha çok ayyuka çıkmıştır. Adrese konfirmasyon ilanlarda bir bir tane alacakları kişilerin isimlerini yazmadıkları kalmıştır. Bu durum akseptans edilemez. Yetkililere sesleniyoruz: Gereğini yapın, kul hakkı yemeyin” açıklamasını yaptı.

“KADROLAŞMA İDDİALARI İLE İLGİLİ NAMINA BUGÜNE BÜYÜKLÜĞÜNDE HERHANGİ BİR İNCELEME/İŞLEM BAŞLATILMIŞ MIDIR”

Seyit Torun, Bakan Mahmut Özer’e şu soruları yöneltti:

“Ordu Üniversitesi Rektörlüğü’nün alım ilanları yönetmeliğe uygun mudur? Makul değilse üniversite hakkında seçkin muamele başlatmayı ve galiba adayı tanımlayan ilanları bozma etmeyi düşünüyor musunuz? Cıvıl Cıvıl Üniversitesi’ndeki alım ilanları evet da kadrolaşma iddiaları ile ilişkin yerine bugüne büyüklüğünde herhangi bir inceleme/iş başlatılmış mıdır? Kalabalık Üniversitesi’nde tayin zamanı mevrut, 40 civarında Dr. Öğretim Üyesi personelinin bir peş kadroya atamasının bekletilmesinin gerekçesi nedir? bahis konusu personelin mevzuata marjinal ve mahsus olarak geciktirildiği iddiaları akıllıcasına mudur?”

Share: