Sındırgılı öğrenciler depremzede çocuklara oyuncaklarını gönderdi

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde torunlar depremzede kardeşleri üzere farklı yardımlarda bulunmaya bitmeme ediyor. “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 11 ilin etkilendiği deprem bölgesindeki çocukları mutlu etmek için okulun öğrencileri oyuncaklarını minik notlarla depremzede çocuklara yansıtmak namına Sındırgı Belediyesine teslim etti.

Daha geçmiş da kumbaralarını bağışlayan, kurabiye yapıp gönderen çocuklar bu el da oyuncaklarını temizleyip getirdi. Paylaşma ve yardımlaşma bilincinin çocuklarda bile olması, geleceğe olan güveni artırıyor. Oyuncaklarını çıkarmak istediklerini belirten çocuklara öğretmenleri birlikte haremlik etti. Oyuncaklar, depremzede çocuklara duyurmak için Sevgi Market’te yerini aldı.

Çocukların ilişkinlik duygularını yetiştirmek istediklerini tamlayan Rehber Öğretmen Seher hoca, “Öğrencilerimiz oyuncaklarını ifham etmek istediler. Biz üstelik kırmadık, onlarla alay malay katkıda bulunduk. korumak istedik” dedi.

Meryem Temiz Tekin, “Depremzede arkadaşlarımız için evden getirilen oyuncaklarımıza notlar yazıp, onlara ihsan etmeye karar verdik. Arkadaşlarımızla böyle tıpkısı husus yaptık. Umarım güle güle kullanırlar, bahtiyar olurlar. Geçmiş olsun diliyorum tekrardan. Tıpkısı dakika önceki bilcümle alay malay atlatacağız inşallah, bir henüz olmaması dileğiyle” dedi.

“Bizlere yapılan yardımları, demincek kardeşlerimize tahsis etmek istiyorum”

Dört sene önceki Suriye’den mevrut ve kendilerine müzaheret edildiği kabil deminden depremzede kardeşlerine muavenet etmek istediğini belirten Suriye uyruklu Acun Hamis, “Suriye den geldim. Okulumda çokça adamakıllı tıpkısı yetişek gördüm. Bu deprem olayını duyduğumda arkadaşlarımız için pir oyuncaklar hazırladık. Ben buraya önceki geldiğimde gene bir hakeza çadırlar kurmuşlardı. Bize hakeza bir yardımlarda bulunmuşlardı. O yüzden ego da arkadaşlarımız amacıyla onlara yardım etmek istiyorum, onların aynı bize yaptıkları kabil” diye konuştu.

Çocukların, kayırıcı yüreklerini notları ve sürprizleri ile oyuncaklara aktarıp depremzede kardeşlerine gönderdiklerini belirten Sındırgı Şehremini Ekrem Aheste, “Depremzede kardeşlerimize sahip çıkabilmek yemeden içmeden bizle ilişkin değil. Buradaki dallar da o çocuklara ehil çıkıyorlar, evilerinde kullandıkları oyuncakları zaman o çocuklarla paylaşıyorlar. Burada Sındırgı Belediyesinin altındaki bu alandaki oyuncaklar, çocukların evde şimdiye büyüklüğünde oynadıkları, bundan sonra depremzede kardeşlerine verdikleri oyuncaklar. Bunların içre haddinden fazla farklı insanlar var. Suriye savaşında Sındırgı’ya sığınmış ve Sındırgılı ergin Suriyeli kardeşlerimiz var. Onların çocukları bugün oyuncaklarını depremzedelere vermişler, bağışlamışlar” şeklinde konuştu.

Oyuncaklar yer sarsıntısı bölgesine gönderildiği üzere Ilişik Market’te de sergilenerek, ilçeye mevrut depremzede çocukların dahi faydalanması sağlanıyor. – BALIKESİR

Share: