Sınırdan güzeşte Bulgarlardan şaşırtıcı Türkiye yorumu: Cenabıhak Recep Tayyip Erdoğan’dan razı olsun

Ahzüita için Edirne’ye gelen yüzlerce Bulgar turistlerin sayısı her güzeşte ahit artmaya devam ediyor. Resmi gazetede Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karardan sonra Bulgaristan vatandaşlarının Türkiye’ye girişlerinde pasaport zorunluluğunun kaldırılmasıyla kente akın fail Bulgarlar, soluğu çarşı, pazarda aldı. Yakıttan Giyime ve gıdaya kadar bütün ihtiyaçlarını Edirne’den karşılayan Bulgarlar, aldıklarını taşımakta ağırlık çekti. Pazarlarda ve meydanlarda Bulgar yoğunluğu oluşurken, ciğercilerde ise ayrıntılı kuyruklar oluştu.

“EDİRNE’NE NAMAZ KILMAK BALABAN BAHTIYARLIK”

Bulgaristan’ın Filibe kentinden Edirne’ye gitmek ve ahzüita fethetmek için mevrut Hasen Yordanov, pasaport zorunluluğunun kalkmasının çokça domuzuna olduğunu ifade ederek, “Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun. Çünkü pasaport zorunluluğunun kalkması hepimizi haddinden fazla memnun etti. Daha geçmiş pasaport girişlerde meşakkat yaşıyorduk amma deminden kimlikle girişlerimiz hem işimizi kolaylaştırdı hem de bizi çok bahtiyar etti. Herhangi Bir hafta Edirne’ye gelerek hep ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Burada haftalık alışverişimizi yaptıktan bilahare Bulgaristan’a kavrayışsız dönüyoruz. Tığ Osmanlı torunuyuz. Buraya geldiğimizde camilere gidip namazımızı kılıyoruz. Çoğu devir Cuma Namazı namazımızı İstanbul’birlikte, Edirne’bile yahut Türkiye’nin ayrımlı bir noktasında geçirmek, ezan sesini rastgele yerden istihbar etmek bize nazik bire bir mutluluk veriyor. Burada var olmak birlikte bambaşka ayrımsız kasırga veriyor” dedi.

“ZAMANIMIZI GEZMEKLE VE ALIŞVERİŞLE HARCIYORUZ”

Edirne’dahi zamanlarının çoğunu aksata yaparak geçirdiklerini belirten Katya Papaova, “Zamanımızı Gezmekle ve aksata yapmakla harcıyoruz. Burada marketlere ve umum pazarlarına gidip nevresim takımı kabil bir nice ihtiyacımızı alıyoruz. Daha sonraları aşındırmak yemeye gidiyoruz. Antrparantez pasaport zorunluluğun kalkması dahi çokça bol oldu elden kimlikle gelebiliyoruz. Kimliğini düz geliyor” şeklinde konuştu.

“BULGARİSTANLIYIZ AMA TÜRKİYE’Yİ BAMBAŞKA SEVİYORUZ”

Pasaport zorunluluğun kalmasıyla ilk defa kimliğiyle Edirne’ye geldiğini tamlayan Birlik Samiov ise, “Imdi elden kimlikle giriş yapabiliyoruz. Bugün burada alışveriş açmak bizi çok bahtiyar etti. Bize fiyatlar dahi haddinden fazla akla yatkın geliyor. Bulgaristanlıyız amma Türkiye’yi bambaşka seviyoruz. Geldik ve buraları üstelik gördük, gani oldu” ifadelerini kullandı.



Share: