Sinop açıklarında yanan sefine, Ünye Tersanesi’ne çekildi

Sinop açıklarında yanan sefine, Ünye Tersanesi’ne çekildi

Toplamda 17 mürettebattan 16’sının çorlu, kaptanın ise kayıp olduğu sefine, kısaca 16 saatlik yolculuğun ardından Ünye açıklarına, sonrasında ise Ünye Tersanesi’ne çekildi

ORDU – Sinop açıklarında 3 zaman önce çıkan yangında ecnebi uyruklu 16 mürettebatın yaralandığı, 1 kişinin ise zayi olduğu zayıf yük gemisi Kalabalık Ünye Tersanesi’ne çekildi. Sefine, römorkör eşliğinde kestirmece 16 saatlik yolculuğun peşi sıra Ünye açıklarına ulaştı.

Olay, 20 Ara akşamı meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, çipo atmak için yanaştığı Sinop’un Bozburun mevkisinde 7 çamur açıklarındayken meydana gelen patlamanın peşi sıra Panama bayraklı Beata Alfa isimli cılız angarya gemisinde cuşiş artık. Bu esnada gemide kâin 16 yanık, balıkçılar ve Kıyı Düzenlilik Komutanlığı ekiplerince kurtarılarak tedavi altına alındı. Yanarak denize atladığı öğrenilen yiğit amacıyla bölgede kontrol ve istirdat çalışması başlatıldı.

Sinop açıklarından Samsun istikametine seyrettiği sırada geçmiş dönüş sabah saatlerinde gemiye vasıl Kıyı Asayiş Komutanlığı ekipleri, gemideki yangını söndürdü. İki römorkör ve Deniz Boyu Güvenlik Komutanlığı gemisi eşliğinde abes seyreden sefine, gerekli incelemenin arkası sıra Ünye Limanı’ndaki tersaneye çekilmeye başlandı.

16 saatlik yolculuğun ardından Ünye açıklarına ulaştırıldı

Sefine, kontrollü ayrımsız şekilde kısaca 16 saat süren yolculuğun ardından sabaha cebin Ünye açıklarında yanaştırıldı. Tersanede yapılan lazım çalışmaların ardından sefine, römorkörler eşliğinde kontrollü aynı şekilde kıyaya yanaştırıldı.

İncelemelerin peşi sıra burada bakıma alınacak

Patlamanın arkası sıra çıkan yangında iri hasar gören gemi için Ünye’deki tersanede evvel olarak müddeiumumilik işlemleri ve lüzumlu incelemelerin yapılacağı, hasar tespit çalışmalarının peşi sıra maliyetinin hesaplanacağı ve burada tamir çalışmalarının gerçekleştirileceği öğrenildi.

Öte yandan yaralıların hastanede tedavisi sürerken, kayıp olan kaptanı taharri çalışmaları ise sürüyor.

Share: