Şırnak, Siirt, Bingöl ve Mardin’den sarsıntı bölgesine yardım

Şırnak, Siirt, Bingöl ve Mardin’den Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin peşi sıra toplanan yardımlar bölgeye gönderildi.

Şırnak Valiliği koordinasyonunda, eşkâl ve Güçlükonak ilçesinde İl Milli Yetişek Müdürlüğü aracılığıyla başlatılan faaliyet kapsamında çul ve yiyecekten oluşan 26 bin nefis paketler, sarıklı ve personel yoluyla hazırlandı.

Halk Terbiye Merkezinde da vatandaşlar eliyle azık ve giysi malzemeleri toplandı. Müzaheret malzemelerinin saha aldığı 5 tır, Gaziantep’e saymak amacıyla yola çıktı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mirza Hazır, AA muhabirine, evvel etapta yer sarsıntısı bölgesinde kıvrak vatandaşlara esas ihtiyaçları için caize hazırladıklarını söyledi.

Türkiye’nin seçkin tarafında olduğu kabilinden Şırnak’ta birlikte seferberlik ilan edildiğini aktaran Apiko, “Hakeza eyyam irtibat ve muadele günleridir. Rabbim bire bir daha yaşatmasın.” dedi.

Güçlükonak Kaymakamlığı ve şehremaneti organizasyonunda toplanan su, savmak, bebek bezi, bebek maması ve 1100 battaniyenin bulunduğu tır da Adıyaman’a gönderildi.

Uludere Kaymakamlığınca başlatılan kampanyada toplanan yardımlar 8 tırla zelzele bölgesine atıf edildi. Ilçebay Mehmet Rıdvan Doğan, bu yumruk süreçte depremzedelerin yanı sıra olduklarını belirterek, “Uludere halkına teşekkür ediyorum. Arkalama cem merkezlerimiz mevcut, yardımlar toplanmaya devam ediyor. Yardımlar toplandıkça sevkiyatımız devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Siirt

Siirt’te başlatılan kampanyaya katılan vatandaşlar, Sosyal Yardımlaşma ve El Birliği Vakfına elektrikli ve tüplü ısıtıcı, battaniye, besin ve ruba yardımında bulundu.

İl Sağlık Müdürlüğünce, Adıyaman’a 6 cankurtaran, Hatay’a 4 ambulans, Gaziantep Nurdağı’na cankurtaran ve UMKE uzlaştırıcı, Gaziantep İslahiye’ye cankurtaran, UMKE aracı ve Gaziantep İl Esenlik Müdürlüğüne çalışmak için benzeri firmadan atıfet alınan serum gönderildi.

İnsan Adalet ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Müzaheret Vakfı Siirt Temsilciliği dahi Kahramanmaraş’a 1 tır azık ve giyim yardımında bulundu.

Bingöl

Bingöl’ün Karlıova Kaymakamlığı, uray ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası eliyle düzenlenen kampanya kapsamında depremzedeler için kazımak, battaniye, çerge, su, süt kuzusu maması gibi ürünler toplandı.

Kar kalınlığının bire bir metreyi geçtiği ve çetin tipiye rağmen gelen yardımlar, Ilçe binasında paketlendi ve tıra yüklenerek yer sarsıntısı bölgesine gönderildi.

Mardin

Mardin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kampanya kapsamında şu asıl büyüklüğünde 7 damperli kamyon, 33 kamyonet, 8 römork, 14 kazmaç, loder, oynak çorba uzlaştırıcı, 3 hareketli mahrukat tankı, 6 minibüs, 2 devingen kurtarıcı, 6 itfaiye aracı kurtarıcı, 3 binek araç Gaziantep ve Adıyaman’a gönderme edildi.

Adıyaman’a 2 tırla 39 bin 140 savmak, 6 tırla içme suyu, 1500 battaniye, 500 montgomer, Gaziantep’e 3 tırla 82 bin 500 paketlemek, 4 tırla içmece suyu, 500 montgomer gönderildi. 323 personel Adıyaman ve Gaziantep’te görevlendirildi.

Savur ilçesinden dahi akarsu, 5 bin nefis kemirmek ve aş damı malzemeleri gönderildi.

Share: