Şırnaklı Gazeteci Davut Çimen mezarı başında anıldı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 2011 yılında sahibi olduğu gazetede çıkan yangın sonucu hayatını kaybeden gazeteci Davut Çimen, ölümünün 12. sene dönümünde mezarı başında dualarla anıldı.

Davut Çimen’i Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Çıban, umumi heyet üyeleri ve meslektaşları mezarı başında dualarla andı. Şırnak kent mezarlığında planlı ihtifal töreninde bodur ayrımsız müracaat eden Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Temel, “Zinde meslektaşımızı kaybetmemizin üzerinden 12 sene geçmesine rağmen onun ölümü ile birlikte yaşadığımız üzücü bibi tazeliğini koruyor” dedi.

Davut Çimen’in Şırnak’taki gazetecilerden çok ayrımlı tıpkısı kişiliğe eş olduğuna vurgu özne Esas, “Seçme devir daha ileriyi düşünen, gazetecilerin bire bir araya gelmesinde öncülük yazar, lüzum şahsı gerekse gazeteci kimliği ile ayrımlı aynı kişiliğe erbap aynı insandı. Ancak takdiri ilahi o şuan aramızda değil, ama inanıyorum ki şuan bizim onun amacıyla okuduğumuz duaları ve adamakıllı sözleri duyuyordur” dedi. – ŞIRNAK

Share: