Şişecam’dan hammadde tedariğinde sürdürülebilirlik sağlayacak mühim envestisman

Şişecam, Mersin’de yeni vadi sırça yatırımlarının devreye girmesiyle birlikte hammadde tedariğinde sürdürülebilirliği güvence altına alacak önemli benzeri envestisman kararı aldı.

Şişecam açıklamasına göre, 2025 yılında faaliyetlerine başlayacak olan vadi sırça yatırımını gerçekleştireceği Tarsus OSB’deki arazisi ortamında, tesisin hammadde ihtiyacına cevap verecek eskimemiş bir kum istihzar bünye yatırımı yapacak olan Şişecam ayrıca Mersin’bile düz kayran kalker ve dolomit işleme tesisinin bile kapasitesini artıracak.

Şişecam bu adım ile istihsal süreçleri üzere mümasil ve sürdürülebilir hamur teminini sağlarken, proaktif tıpkı hile anlayışıyla, günümüzün bozulan tedarik zinciri kaynaklı risklerini daha ortaya çıkmadan kaldırılmış etmeyi amaçlıyor. Kestirmece 1,5 bilyon TL envestisman tutarı ile 2024 yılı ilkgüz ayında tamamlanması hedeflenen yatırımlarla kayran içki ve buzlu içki ihtiyaçlarını karşılayacak kum istihzar tesisi yıllık 490 bin ton kapasiteye topluluk olacak. 165 bin titrem düzeyinde benzeri sığa artımının gerçekleşmesiyle Sazak dolomit kalker hazırlama tesisinin almanak kapasitesi ise almanak 655 bin tona ulaşacak.

-Eleştiri girdilerin teminini ve maliyetleri kontrol altına takanak

Açıklamada konuya ilgili görüşlerine vadi verilen Şişecam Umumi Heyet Başkanı ve Murahhas Uzuv Prof. Dr. Ahmet Kırman, hazırlık maliyetlerinde avantaj sağlarken cam üretimi amacıyla hammadde sürekliliğini de garanti altına algı yatırımlarla ilgili şunları kaydetti:

“Küresel salgınla başlayan ve Rusya- Ukrayna savaşı ile mütezayit tedbir zincirine dair bozulmalar, derinleşerek ilerliyor. Belirsizliklerle meşgul bir küresel atmosferde arz kesintisi risklerine karşı faal tıpkısı yönetişim temin etmek kurumsal başarıların sürdürülebilirliği üzere her geçen zaman daha aşkın ehemmiyet kazanıyor. Etraflı zaman mübayaa stratejileri, ciddi tedarikçilerle hareket birlikleri, amudi entegrasyon kabilinden çeşitli stratejiler hazırlık zinciri yönetiminin anne ve kalımlı bileşenleri haline geliyor. Hammadde hazırlık sürekliliği sağlama stratejik ayrımsız öneme eş. Kadeh faaliyet alanlarımızın sunu asıl girdilerinin teminin güvence altına alınması, kırılganlıkların giderilmesi ve hareket sürekliliği odaklı sürdürülebilir tıpkı takip yönetiyoruz. Bu anlamda aldığımız kullanılmamış yatırım kararlarının hem girdi verdiğimiz sektörlerin büyümesi hem üstelik sektörlerimizdeki reis konumumuzun korunması anlamında cesim olduğuna inanıyorum. Şişecam sadece derece katan yatırımlarıyla değil, bu yatırımların hayata geçmesi ve devamlılığı amacıyla attığı ciddi adımlarla da büyük başarılara imza atıyor.”

Share: