Sivas’ta üretilen cebe nakil çantası 5 ülkeye ihraç ediliyor

Sivas’ta defans sanayi sektöründe faaliyet gösteren ayrımsız fabrika, ürettiği cebe nakil çantalarını 5 ülkeye ihraç ediyor.

Sivas Organize Endüstri Bölgesi’nde cıvıltı gösteren şeriklik, defans sanayisinde beğenilen araçlar amacıyla ürettiği parçaların arkası sıra zırh taşıma çantası üretimine üstelik başladı.

Her çeşit zırh üzere akarsu geçirmez ve hususi korumalı çanta üreten fabrikada ayrıca “Ejder Dik”, “TOMA”, “Yörük” ve “Ilgaz” kabil taktik tekerli zırhlı araçların irili ufaklı kestirmece 400 parçası bile üretiliyor.

Fabrikanın genel müdürü Ahmet Nazmi Gökçeler, AA muhabirine, firmalarının 10 yıl geçmiş savunma sanayine methal yaptığını, TOMA, Ejderha Yalman, Yörük ve Ilgaz kabilinden silahlı taktik zırhlı araçların ara sıra parçalarını ürettiklerini söyledi.

Firmalarının Sivas Aselsan Optik’in destekleriyle kısaca 5 sene ilk “BörüCase” markası ile 9 ayrımlı modelde plastik taşıma çantası üretimine başladığını tamlayan Gökçeler, Aselsan başta olmak için savunma sanayinin öncü firmalarının ürünlerini projelerinde kullandıklarını ifade etti.

Gökçeler, çöz ortalık çalışmalarının birlikte 5 ülkeye silah taşıma çantası ihraç ettiklerini aktararak, “Başta Amerika Mürekkep Devletleri görünmek için Danimarka, Arnavutluk, Çekya ve Irak’a ihracatımız bitmeme etmektedir.” dedi.

Ürünlerin tasarımını ve plastik iğne kalıplarını firmaları bünyesinde yaptıklarını dile getiren Gökçeler, “Çantalarımızın azrail istem ve beklentilerine göre bakir modellerini 2023 yılında dahi yayın portföyümüze katmaya bitmeme edeceğiz.” diye konuştu.

“5 ülkeye rastgele ay 10 bin cebe nakil çantası gönderiyoruz”

Ürettikleri çantaların 1 metre suyun altında fire saat su almama ve 120 santimetreden düştüğünde kırılmama özelliğine sahip olduğunu ifade fail Gökçeler, şunları kaydetti:

“Çantalarımız savunma sanayinin yanında medikal alanda de kullanılmaktadır. Değerli gördüğünüz, mufassal süre fasletmek istediğiniz, yolcu etmek istediğiniz altın eşyalarınızı çantalarımız içerisinde saklayabilirsiniz. İhracat yaptığımız 5 ülkeye seçkin kamer 10 bin zırh transfer çantası gönderiyoruz. Savunma sanayine geçmiş kendisine Kahraman Havacılık için Boing 787 parçası üreterek başladık, akabinde Nurol Makina ile tanıştık ve 10 yıldır onlar üzere TOMA’ların ön buldozer kısımlarını üretiyoruz. Şu anda Ejderha Yalman, Yörük kadar silahlı taktik araçların konu aksesuarlarının tamamını, çevirici içerisinde bulunan mekanik parçalarının montajlı ve boyalı tıpkı şekilde teslimatını gerçekleştirmekteyiz.”

Share: