Skuter kullanıcısı Dilara Gül’ün ölümüne bozukluk olan sürücüye tahliye

ŞİŞLİ’birlikte skuter kullanıcısı dansçı Dilara Gül’e (23) çarparak ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle tutuklanan ve 6 yıla kadar hapishane istemiyle yargılanan çoban Melik Akçelik’in tutuklulukta geçen müddet ve delillerin toplam olması gerekçeleriyle tahliyesine değişmeyen verildi. Sanık Akçelik, için ensiz dışı yasağı ve karakola imza atma şartı konuldu.

İstanbul 12. Temel Ceza Mahkemesi’ndeki 2’nci duruşmaya, tutuklu sanık Kağan Akçelik getirildi. Ölen Dilara Gül’ün annesi Neşe ve babası Arif Gül dahi duruşmada hazır bulundu. Maznun Hakan Akçelik savunmasında, “Mevt fail kardeşimizin ailesinin yaşadığı acıyı ben da cezaevinde yaşıyorum. Böyle aynı olayın yaşanmamasını isterdim. Çokça üzgünüm. Ahiret Yolculuğu eden kardeşimin yerinde ego de olabilirdim, tıpkı ötekisi da olabilirdi” diyerek tahliyesini ve beraatini talep etti.

“MÜVEKKİLİMİZ KUSURSUZDUR”

Maznun avukatı Erhan Oğuz Düzcü ise “Müvekkilimiz kusursuzdur. Fenomen sırasında 50-60 km hemencecik devam etmektedir. Ahiret Yolculuğu fail sürmemesi gereken yolda skuter kullanmıştır. Elektrikli skuter yönetmenliğine bakarak başka araçların güvenliğini tehlikeye düşürecek derecede skuter sürmek ölenin gerçek kusurlarındandır. O yolda olmaması gerekmektedir. Almaç kayıtları izlenildiğinde olayın oluşu kesin şekilde görülmektedir. Memat fail hanımefendi al ışığın yanmasını beklemeden sola makul manevra yapmıştır. Müvekkilimiz ise zedelenmek anında sola doğru tatbikat yapmasına rağmen kazaya bariyer olamamıştır. uzaktan geçilmesi durumu yoktur. Tanık beyanları olayın meydana gelişi konusunda değil, sonrasına aittir. Sabık el boşaltma verilmemesinin nedeni tanıklardır, müvekkilimizin onları engelleyecek benzeri durumu yoktur. Tanık beyanları yargılamaya teceddüt katmayacaktır. Müvekkilimin tutuklu kaldığı müddet dikkate alınarak icabında adli kontrol tedbirleriyle tahliyesine karar verilmesini temenni ederim” dedi.

“ŞİKAYETİMİZ DEVAM ETMEKTEDİR”Dilara Gül’ün annesi Alay Gül ve babası Arif Gül ise şikayetlerinin bitmeme ettiğini belirttiler. Mavera yandan ana Neşe Gül, murafaa süresince gözyaşlarına hakim olamadı. Gül ailesinin avukatı Vahit Kuzu ise “Öncelikle 23 yaşında son etmiş gepegenç kız vardır. Maznun avukatı iftira derecesinde beyanda bulunmuştur. Alıcı görüntüleri olmasa olayı değişik tıpkısı boyuta taşıyacaklardı. Herhangi Bir iki tanığın dinlenmesi lazımdır iki aracın haddinden fazla çabuk gelmesiyle ilgilendiren beyanları vardır. Şahitler olay namına 20 metre öncesinde iki aracın süratle geldiğini belirtmişlerdir. Dilara görüntülere bakarak karşıdan karşıya geçmektedir. Maznun ise zerrin ışıktan kırmızı ışığa geçiş esnasında için bitmeme ettiğinden ve müvekkil da bu esnada karşıdan karşıya geçmeye çalışırken kaymakamlık meydana gelmiştir Cebin tarafın olayın geliş şekline ikilinin sözlerine katılmıyoruz. Deliller toplanmamıştır. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilsin” diyerek konuştu.

YURT ALIMLI YASAĞIYLA TAHLİYE KARARIMahkeme, şahit beyanlarının soruşturma aşamasında alınmış olması nedeniyle delillerin balaban ölçüde toplanması, sanığın delilleri karartacağı yahut kaçacağı yönünde tanıt ve bilgi bulunmaması, beklenen ukubet verilmesi halinde uygulanacak cezanın miktarı itibariyle tutuklulukta sabık sürenin yeterli olması gerekçeleriyle tahliyesine karar verdi. Maznun Hakan Akçelik üzerine ensiz dışına yokuş yasağı konularak, haftada ayrımsız çevrim genişlik mail polis güçleri merkezine imza atması yükümlülüğü getirildi. Olaya ait MOBESE görüntülerinin CD halinde getirilerek dosyanın Adli Tababet Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’ne gönderilerek ayıp durumunun tespit edilmesine hükmedildi. Tanıkların bir sonraki oturum dinlenmesine değişmeyen veren murafaa, duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İddianamede, Osmanbey Halaskargazi Caddesinde 12 Orak Ayı 2022’üstelik saat 00.10 sıralarında meydana gelen kazada, Mecidiyeköy yönüne ilerleyen Kağan Akçelik’in kullandığı araba, skuter kullanan Dilara Gül’e çarptığı anlatılıyor. Çarpmanın şiddetiyle skuterdan metrelerce uzağa düşen Gül’ün bunaltıcı şekilde yaralanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtiliyor. İddianamede, skuter kullanıcısı Dilara Gül ve makine sürücüsü Melik Akçelik’in değer derecede kusurlu olduğu ifade edilerek Akçelik’in fenomen sırasında alkolsüz olduğu belirtiliyor. Kavşağa yaklaştığı sırada Kağan Akçelik’in gidiş geliş ışıklarının yeşilden sarıya döndüğü tam aracıyla cereyan ettiği, bu tam Gül’ün ise skuter ile manevra ihlali yaptığı kaydediliyor. Karanlık Hakan Akçelik üzerine “Taksirle ölüme bozukluk olma” suçundan 2 yıldan 6 yıla büyüklüğünde cezaevi cezası temenni ediliyor.

Share: