Sonuç an gündem: Cumhur Reisi Erdoğan, Jandarma ve Periferi Asayiş Akademisi Tekmil Töreni’nde konuştu: (2)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ” Yunanistan’a yapılan askeri yığınağı gördüğü halde bibi defans sanayi atılımlarımızı eleştiren varsa önemli öngörüsünü kaybetmiş demektir.” dedi.

Erdoğan, Güllabi ve Kenar Asayiş Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Öğrencileri Intaç Töreni’nde yaptığı konuşmada, zorluklara aldırmadan, gereği neyse onu yapmanın, onu namına getirmenin, mazlum ve mağdura kucak açmanın vicdani fariza olduğunu söyledi.

Dili, kültürü, kökeni, meşrebi hangi olursa olsun, bölgenin tekmil halklarının, birbirlerinin kardeşleri, akrabaları olduğuna belen fail Erdoğan, birinin yaşadığı acıya diğerinin aldırmaz kalmasının rastgele şeyden ilk bayrı beraberlik ve akrabalık hukukuna yeraltı olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle bitmeme etti:

” Filistin, Suriye, Irak ile diğer dost ve kardeş halklarla ilişkimizi eleştirenler, Türkiye’nin elden coğrafi konumundan değil, benzeri zamanda tarihi ve beşeri derinliğinden birlikte habersiz olan gafillerdir. Şayet birisi, çıngı büyüklüğünde tarih bilgisi olup de hala ‘Türkiye’nin Suriye’bile ne işi var?’ diyorsa sakıncasız olun ülkemizin kötülüğünü istiyordur. Haritayı önüne koyup birlikte bibi ‘Irak ile niçin yakından ilgileniyoruz?’ diyerek soran kimse varsa Türkiye’nin fenalığını düşünüyordur. Yunanistan’a yapılan askeri yığınağı gördüğü halde hala defans uran atılımlarımızı eleştiren varsa önemli öngörüsünü kaybetmiş demektir. Eller 10 bin kilometre öteden gelip Suriye’ye, Irak’a, Libya’ya karışan olurken patırtılı çıkarmayanların, Türkiye’nin sınır ötesi harekatlarını maksat alması, eğer husumetten kaynaklanmıyorsa basiretsizliğin işaretidir.

10 bin kilometre öteden ülkeme ve ülkemde teröristlere tırlarla eğer mühimmat getiriyorsa eğer buraya hep açar, materyal getiriyorsa ve onlarla hudut dışı bize işler yapıyorlarsa onlara birlikte tığ, hat ötesinde, yaptığımız anlaşmayla tahril çizgisinin 30 kilometre ötesine kadar gereken cevabı veriyoruz. Bundan huzursuz oluyorlarsa on paralık kusura bakmasınlar onlar huzursuz olacak, tığ bile yolumuza bitmeme edeceğiz. Tabiatıyla gün ati, devir bunları yargılayacak ve hükmünü verecektir.”

“Bize canip bakan olduğu devir yan bakana biz de yer bakmayız”

Ecnebi basına, Türkiye’yi ve Türkiye’nin savunma sanayi hamlelerini şikayet edenlere acıdıklarını söyleyen Erdoğan, insansız gelgel araçlarını, silahlı insansız hava araçlarını, akıncıları, uğraş uçaklarını yapacaklarını, helikopterleri üstelik yapmaya bitmeme edeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“Son 20 yıldır olduğu üzere bugün üstelik onları kendi hırsları, öz sığ hesaplarıyla birlikte bırakıp işimize bakıyoruz. Kimesne, Yunanistan’da 10-15 Amerikalı üssü var diye niteleyerek eleştirmiyor. Kimse, Garp Yunanistan’a yığınak yapıyor diye niteleyerek eleştirmiyor ama arz ufak ayrımsız curcunalı çıktığı antlaşma ‘Türkiye, Yunanistan’ı yıldırma ediyor.’ Müfit. Şayet bize taraf bakan olduğu ahit yan bakana kusura bakmasınlar herhalde tığ dahi saha bakmayız. Biz kimseye, hiçbir ülkeye husumet beslemiyoruz. Kamu tersine gelişigüzel ülkeyle, seçme toplumla kabil olan bildirme iyi, bildirme gelecek, yer yürekten ilişkileri inşa etmek ve geliştirmek istiyoruz. Amacımız mail komşularımızdan başlayarak çevremizde benzeri ‘barış ve teşrikimesai kuşağı’ organizasyon etmektir. Birileri aracılığıyla şuurlu olarak bölgemize giydirilen cömert kavgası ve yağılık üzerine müesses deli gömleğini yırtıp atmakta kararlıyız. Özellikle sonuç dönemde, bu yönde mukavim çokça olumlu etap attık. Birtakım konularda anlaşmazlık yaşadığımız ülkelerle ilişkilerimizi kazan-kulaklı ve aykırı tevakki etmek temelinde baştan rayına oturttuk.”

Rusya- Ukrayna savaşında Türkiye’nin arabuluculuk rolünü çok henüz dinamik bire bir biçimde öne çıkardıklarının altını çizen Erdoğan, Türkiye’yi, lehçe ve küresel meselelerde bayram ve sorumluluk sahibi yaptıklarını, çözümün anahtarını elinde markajcı stratejik ayrımsız konuma yükselttiklerini aktardı.

Türkiye’nin, çatışmaların, istikrarsızlıkların kem olmadığı sancılı bir bölgede, diplomatik, konuşu ve askeri başarılarıyla göz doldurduğunu kaydeden Erdoğan, “İçimizdeki birileri anlamasa bile us ve mezhep sahibi hep, Türkiye’nin bu hamlelerini görüyor, ölçüm ediyor.” şeklinde konuştu.

“Teröristlerin saldırılarından kıran yatırım alamayan bölgelerimiz, rastgele alanda zirveleri zorluyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin asayiş politikalarında, mevcut paradigmaları muhavvil başarılarının inkar edilemez tıpkısı üs olduğuna dikkati çekti.

“Daha Çok terörün kapımıza dayanmasını beklemiyor, yıldırı tehdidi nereden geliyorsa nerede tıpkısı terörist varsa kaynağında aylak arkaç getiriyoruz.” diyen Erdoğan, Türkiye’nin operasyon derinliğini, Suriye’den Irak’a büyüklüğünde uzattıklarını, kendilerini arz emniyette hissettikleri bölgelerde da bölen yıldırı örgütüne tarihinin yeryüzü sakil darbelerini indirdiklerini anlattı. Reisicumhur Erdoğan, şöyle bitmeme etti:

“Bunu bile eller gibi sivil-yıldırıcı ayrımı gözetmeden küresel imha yerine, adeta aynı cevahirci titizliğiyle, kılı kırk yaran bire bir hassasiyetle yürütüyoruz. Askerimiz, polisimiz, jandarmamız, istihbaratçımız, düzenlilik korucumuz bütün bire bir koordinasyon içre cereyan ederek, yıldırı örgütlerine çağ aldırmıyor. Öyle ki benzeri çevrim teröristlerin cirit attığı dağlarda, bundan sonra vatandaşlarımız terör tehdidinin korkusunu hissetmeden, aileleriyle piknik yapmanın huzurunu yaşıyor. Teröristlerin saldırılarından belde yatırım alamayan bölgelerimiz, bugün turizmden sanayiye her alanda zirveleri zorluyor, ihracatta, istihdamda rekorlar kırıyor.”

Türkiye’nin, elden terörle mücadelede değil, suç örgütleri ve düzensiz göçle mücadelesinde dahi sükse çıtasını sürekli yukarıya taşıdığını ifade eden Erdoğan, “Deniz Boyu Güvenliğimizin olağanüstü çabalarıyla Ege’üstelik ölümlerin önüne geçtik. Serencam 2 yılda Yunanistan eliyle botları batırılıp ölüme infirak edilen, çoğu eş ve çocuk, 41 bin insanın hayatını tığ kurtardık. Sahil Düzenlilik teşkilatımız aracılığıyla yakalanan düzensiz muhacir sayısı 245 bine ulaştı. Jandarma teşkilatımız dahi cızık bölgelerimiz özellikle koyulmak için, ağır aksak göçle ve herif kaçakçılarıyla mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.” şeklinde konuştu.

“Gereken tedbirleri alıyoruz”

Esrar baronlarına ve gençlerin geleceğini çalan zehir tacirlerine göz açtırmadıklarını üstelik anlatan Erdoğan, “İnsanımızın huzuruna, vatanımızın irtibat ve bütünlüğüne kasteden umum odaklara karşı müstelzim değme nev tedbiri alıyoruz. İnşallah sizlerin de katılımıyla farklı cephelerde verdiğimiz bu dokuz canlı mücadelemizi bundan sonra çokça henüz kalburüstü ve enerjik şekilde yürüteceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezun öğrencilere şöyle seslendi:

“Farklı rütbelerde, teşkilatımızın ayrımlı derslik ve birimlerinde, ülkemize ve milletimize bakım edeceksiniz. Öğrenim hayatınız boyunca edindiğiniz hikmet, birikim, sınama ve yeteneklerin, bu süreçte sizlere baştan sona yol göstereceğine inanıyorum. Sizlerden devletimize büyük bire bir aşkla hizmet ederken şu bayrı ilkeyi katiyen aklınızdan çıkarmamanızı istiyorum. Devleti korumanın yegane yolu, bağrından çıktığınız milleti korumaktır. İnsanımıza yukarıdan bakanların, insanlarımızı süfli, vıcık vıcık görenlerin, kendini toplumdan izole edenlerin hangi bu ülkeye ne üstelik millete faydası dokunur. Türkiye, kendini kanunların, hukukun ve demokratik prensiplerin üstünde görenlerden çokça çekmiş tıpkı ülkedir. Bizler ayrımsız zamanda demokratlık dışı yöntemlerle milli iradenin ve siyasetin dizayn edildiği şiddetli günler yaşadık. Hamdolsun, 2002’den itibaren hayata geçirdiğimiz reformlarla Türkiye’nin aynı daha vesayet girdabına sürüklenmesine izin etmedik.”

“Vatandaşlara şefik davranmanızı bekliyorum”

Erdoğan, 15 Orak Ayı ihanetinde milletle omuz omuza verdikleri mücadele yardımıyla Türkiye’üstelik merkezinde hukukun, sivil iradenin, âdem haysiyetinin olduğu alışılmadık ayrımsız sistemi düz yazı ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Sizlerden bu kullanılmamış dönemin ruhuna akla yatkın şekilde, insanımızın canına, malına, esas adalet ve hürriyetlerine halk uzatanlara karşı tavizsiz bire bir duruş sergilemenizi bekliyorum. Sizlerden görevinizi kanunlar ve mevzuat çerçevesinde yaparken, vatandaşlarımıza cebin daima şefkatli davranmanızı bekliyorum. Milletimizin hakkını siper noktasında genişlik oldukça bir zafiyet göstermeden sorumluluklarınızı adına getireceğinize inanıyorum. Devletin ve milletin emri, hizmeti, hiyerarşisi dışında bir kavuşum tasallutuna girmeyeceğinizden işkil duymuyorum. Sizlere güveniyorum ve diyorum ki ‘biricik budun, yegâne öncü, tek vatan, bir tane devlet.’ Rabbim sizleri herhangi bir türlü kazadan, beladan, saldırıdan, görünür, beklenmedik seçkin tür musibetten sahabet buyursun diyorum.”

Türkiye’nin bekası uğrunda fert veren şehitleri rahmetle yad fail, gazilere şükranlarını sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uyanık ve Kıyı Düzenlilik Akademisinin tüm hocalarını, eksiksiz komutanlarını, mezunları ve ailelerini tebrik kartı etti.

(Bitti)



Share: