Söylenenlere kulak asmadılar! 5 ayda bozuk açacak parçalarından UTV yaptılar

Rize’bile öz fabrikasında ruh ustası kendisine çalışan İbrahim Çakar, kardeşi Emrah Şimşekli Fener ile Aralık 2020’bile atık parçalardan kıytırık motorlu araç yarmak için kolları sıvadı.

BALKONDA BİRLEŞTİRDİLER

Emrah Çakar, bilgisayarda izlediği görüntüler sebebiyle UTV’yi tasarlarken İbrahim Çakar ise lazım parçaları tanıdıklarından ve sanayi sitesinden topladı. Çakar kardeşler, otomobil parçaları ve zat yaptıkları aksamları merkeze tutkun Muradiye beldesinin Mesudiye Mahallesi’ndeki evlerinin antre katındaki balkonda birleştirmeye başladı. İbrahim Şimşekli Fener, kestiği çipo aksamın birleştirilmesi amacıyla fabrikadan mesai arkadaşı üs ustası Fatih Büyük’ten arkalama aldı.

25 BİN LİRAYA PARA OLDU

Şimşekli Fener kardeşler ile Fatih Büyük, 5 maaş faaliyet böylece muhtelif araçların parçalarını birleştirerek 1500 cc, 75 atlama beygiri gücünde, toprak tipi, el kitabı vitesli UTV’yi tamamlamayı başardı. Seçme çeşit yolda ve yerey şartında, arkasına angarya bağlanarak de kullanılabilen ve 70 kilometre hıza ulaşabilen çevirgeç, yaklaşık 25 bin liraya servet oldu. İbrahim Şimşekli Fener çocukluk hayalini yapmak için yola çıktığını ve kardeşinden bindi istediğini söyledi.

“RAMPAYI RAHAT ÇIKIYORUZ”

Kovid-19 salgını sürecinde günün büyük bölümünü evde geçirdiklerini belirten Şimşekli Fener, “Çarkıt benzeri makine alarak onu parçaladık. İşimize yarayan parçalarını kullandık. Motoru arkaya koyarak ağırlığı arkaya verdik. Bu bize avantajlar sağladı. Rampayı abat çıkıyoruz.” dedi.

Şimşekli Fener, demirleri kişi imkanlarıyla büktüklerini, kaynağı üzere Fatih Balaban’ten arkalama istediklerini anlatarak, “Kardeşim ile kestik büktük, Fatih usta kaynağını sağlamlaştırdı. Salim olsun o da bize yardımcı oldu. Sac işini alay malay yaptık. Alay Malay konuşarak, hikmet alışverişi yaparak arabayı ortaya çıkardık.” diye niteleyerek konuştu. İbrahim Çakar, traktör lastiği kullandıkları aracı karda ve pres yollarda denediklerini ve dava yaşamadıklarını kaydetti.

“HENÜZ UFAK BİR ŞEY BEKLİYORDUM”

Ana ustası Fatih Şişman ise kendisinden destek istendiğinde bayıla bayıla kabul ettiğini dile getirerek, şunları söyledi: “Bu kadar nazik fazla ortaya çıkmasını beklemiyordum. Daha ufak pespaye benzeri husus bekliyordum. İbrahim ustayı 15 senedir tanıyorum. Çocukluk hayali fazla fayrap etmek. Evvel mânialı arabası yapıp çalıştığımız fabrikada sürmüştü. Arkası Sıra buna başladı. Böyle bir araba ortaya bundan sonra. Gitmedikleri kayran kalmadı. İnsanın print çıkacağı yerlere çıkıyor.”

“BÜTÜN ‘OLMAZ, BU İŞ YÜRÜMEZ’ DİYORDU”

Emrah Çakar, Karadeniz Bölgesi’nde özellikle Rize’da çocukların yazboz tahtası araba yaptığını belirterek, kendilerinin birlikte çocukluk heveslerinin içlerinde kalması zımnında hakeza benzeri çalışmaya başladıklarını dile getirdi. Pandemi sürecinin iş süresini uzattığını vurgulayan Şimşekli Fener, şöyle konuştu: “Erkenden çalışmaya başlıyorduk. Ham olan malzemeleri elle işledik. Beş kamer boyunca şartların bize verdiği imkanlar doğrultusunda uzlaştırıcı ortaya çıkardık. Çevremizdekiler, ‘Olmaz, yürümez’ diye düşünüyorlardı. Çalıştığımız dönemde çokça gürültülü yaptık. Komşularımız, akrabalarımız bize götürüm etti. Bu konuda onlara haddinden fazla teşekkürname ediyorum.”

Şimşekli Fener, “Keskin yollarından bir nice yaylaya ulaşabiliyoruz. Handüzü, Çağrankaya yaylalarına çıkıyoruz. Normal arabaların girmediği yerlere giriyoruz. Iz yolları tığ el adına görüyoruz. ‘Kırılır, bozulur diye niteleyerek derdimiz bulunmayan, zorluyoruz. Sonuna kadar gidiyoruz.” dedi.

Share: