Spor Küfe Muaythai Süper Ligi 4. Ayak Turnuvası Alanya’da yapılacak

Türkiye Muaythai Federasyonu ruh programında yer kayran ve 2023 Avrupa Şampiyonası’na milli mızıka seçmesi niteliği haiz Spor Kıç Muaythai Süper Ligi 4. Ayak Turnuvası, Alanya’da gerçekleştirilecek.

Kızılkule Meydanı’nda gerçekleşen matbuat toplantısında mütekellim federasyon komutan vekili Prof. Dr. Aydınlık Şentürk, amaçlarının bu müsabakalarda sporcuların kalitesini dal düzeye yararlanmak olduğunu söyledi.

Turnuvanın 9. ayağından sonradan bir numara tam meydan alacak sporcuların Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temaşa edeceğini belirten Şentürk, “Organizasyonları daha pahal, henüz hasis bir proses içerisinde gerçekleştirmeyi planladık. Bu süreçte Alanya etabında bize katkı sağlayan Alanya Belediyesine ve tamam arkadaşlara federasyon başkanımız adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Federasyon umumi sekreteri Korkmaz Atalay ise tabanda ve tavanda bu sporu türe ettiği düzeye getirebilmek için hızlı şekilde çalıştıklarını vurgulayarak, “Biliyorsunuz güre milli takımımız Malezya’ya gitmişti. Malezya’da 9 finalimiz vardı. 6 değerli, 3 sim, 7 da bronz kalkmak üzere toplamda 16 madalyayla 15-17 yaş gençler kategorisinde dünya ikincisi ve umumi klasmanda ise dünya üçüncüsü olduk. Bu bizi sevindirdi. Sporumuzun mevrut olduğu noktayı gösterdi.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sporcuların tanıtıldığı toplantı, ışık çekimiyle sona erdi.



Share: