Spor Makat Muaythai Süper Ligi 4’üncü kıç müsabakaları Alanya’da yapıldı

Spor Popo Muaythai Süper Ligi 4’üncü göl ayağı müsabakaları, Antalya’nın Alanya içesinde tamamlandı.

2023 Avrupa Şampiyonası amacıyla milli topluluk seçmesi niteliği üstelik haiz tertip, Alanya Belediyesi ocak sahipliğinde düzenlendi.

Şelale Meydanı’na kurulan ringde yapılan 7 müsabakada rakiplerini yenen Gamze Yalman, Tubahan Açıkbaş, Ön Gün Gamze Anne, Miran Bayram, Şehriyâr Ünal, Ömer Faruk Kayaç, Yusuf Fert Demir böke oldu.

Dereceye giren sporculara ödüllerini Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Nasip, Alanya Şehremini Kesat Tasavvur Yücel ve başka protokol üyeleri verdi.

Alanya Şehremini Yoksulluk Hedef Yücel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alanya’nın turizmin başkenti olduğu gibi sporun üstelik başkenti olduğunu söyledi. Evcil yönetimler yerine yılda 60-65 arasında kodifikasyon gerçekleştirdiklerini anlatan Yücel, “Bunun az daha 14-15 tanesi arsıulusal. Aynı da bugün muaythai tabur maçlarına Alanya kendisine familya sahipliği yapıyoruz. Ati yıllarda bile bu sporun aynı ayağını esasen Alanya’bile bize ayırmak talih tamam.” dedi.

Organizasyonda emeği sabık herkese Alanya halkı namına teşekkürname fail Yücel, bu organizasyonların sporseverlere, Alanya halkına ve tatilcilere bir ilim ve çalkantı kattığını belirtti.

Turnuvanın şehrin bilinirliğini artırdığını anlatan Yücel, “Tığ bugüne kadar olduğu kabil artık bile temas zaman için bu ve buna benzer organizasyonlarda ev sahipliği yapacağız yapmaya bile bitmeme edeceğiz.” diye konuştu.

Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Nasip ise Alanya Belediyesi familya sahipliğinde etkinliği gerçekleştirdiklerini aktardı. 2022 Türkiye Şampiyonası’nda evvel dörde giren sporcuların burada birbiriyle tomar maçında savaş ettiğini aktaran Talih, şöyle konuştu:

“Bu turnuvada şampiyon olan sportmen 2023 Küçük Ay ayında İtalya’de yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi olta edecek. Bu etkinlik hem takım müsabakası hem dahi Milli Takım seçmesi anlamı taşıyor. Buradaki füru ülkemizi oyun edecek. 5 göl ayağı henüz yapılacak. Toplamda 9 ayakta bitirilecek.”

Şans Malezya’üstelik gerçekleşen Acun Çoluk Çocuk Şampiyonası’nda 65 takım içerisinde acun ikincisi olduklarını da hatırlatarak “23 sporcuyla katıldığımız şampiyonada 6 kızıl, 3 sim, 7 tunç madalya alarak şampiyonaya ıstampa vurduk. Bizlere bindi olan Bilgisizlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkürname ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.



Share: