Sportmen Dinamit Sakarya Ankara’da bir numara oldu

Türkiye Bisiklet Federasyonu Eskişehir Temsilcisi Heyecan Sakarya, Ankara’da planlı ve 580 sporcunun yarıştığı bisiklet yarışında birinci oldu.

Ankara Anıttepe Koşu Parkuru’nda planlı Tor Posta Bisiklet Yarışı, velespit tutkunlarını benzeri araya getirdi. 580 sporcunun yarıştığı etkinlik, mülevven anlara sahne oldu. Uzun Parkur Master Kadınlar Kategorisi’nde Türkiye Velespit Federasyonu Eskişehir Temsilcisi Heyecan Sakarya ise bir numara oldu. Sarıkaya, final çizgisine önce gelmenin sevinicini dakikalarca sporcu arkadaşlarıyla kutladı.

Memleketi olan Ankara’da zaferi canlı sportmen, buna benzer organizasyonların Eskişehir’birlikte de olması gerektiğini aktardı. Türkiye Çiftteker Federasyonu Eskişehir Temsilcisi Özlem Sakarya duygu ve düşüncelerini şöyle belirtti; “50 ila 150 kilometreler arasındaki mesafelerde planlı, gelişigüzel yaştan katılımcıya yalınlık bu kat velespit yarışları, son 4-5 senedir ülkemizde dahi düzenlenmekte. İlk olarak turizm bölgelerinde geberik dönemi değerlendirmek üzere yapılan bu etkinliklerin çıktı ülkemizde iştiyak görerek rastgele mıntıka yapılıyor olması mutluluk verici. Özellikle başkentimiz Ankara’da, site merkezinde 580 kişinin katılımıyla böyle benzeri etkinliğin yapılması çokça değerliydi. Anıtkabir’in yanı başında başlayıp akıbet bulan bu yarışta zat gözyaşı kategorimde birinci olabilmek beni oldukça onurlandırdı. Eskişehir’e birlikte böyle ayrımsız etkinliğin haddinden fazla yakışacağını düşünüyorum.” – ESKİŞEHİR

Share: