Sualtı sporlarında erek 11 branşta bökelik

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Umumi Koordinatörü Galibiyet Yüksel, federasyonun 11 branşta bökelik hedefiyle çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Federasyon yoluyla Kayseri’de düzenlenen tıpkısı etkinliğe katılan Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, faaliyetlerini kilolu şekilde sürdürdüklerini belirterek, hedeflerinin uluslararası yarışmalarda Türk bayrağını dalgalandırmak olduğunu söyledi.

Yüksel, federasyon kendisine sualtı hokeyi, sualtı ragbisi, serbest plonjon, paletli yüzme, zıpkınla balık avı, cankurtarma, donanımlı dalış, sualtı görüntüleme, havuzda meram darp, sualtı navigasyon yarışması ve su kayağı dallarında faaliyet gösterdiklerini hatırlattı.

Yoğun ayrımsız tempoda faaliyetlerini sürdürdüklerini rapor fail Yüksel, her branşta sunma iyisini yapmayı hedeflediklerini söyledi. Yüksel, sualtı hokeyi ve sualtı ragbisindeki başarılara dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Şu anda serbest dalışta çok kısık yatırımlarımız ve başarılarımız var. en üst 33 madalya aldık. Önümüzdeki ayın sonunda Antalya’nın Seki ilçesinde 5. Erkin Plonjon Outdoor Acun Kupası’nı düzenleyeceğiz ve hedefimiz burada bökelik. Tıpkısı zamanda İzmir’birlikte yapılması planlanan Sualtı Ragbisi 21 Yaş Altı Meydanda Avrupa Şampiyonası’nda de bire bir şekilde gençlerimizi birincilik kürsüsüne çıkartmak, İstiklal Marşı’mızı okutmak ve bayrağımızı savurmak istiyoruz.

Paletli yüzmede milli bando seçmesi olacak. Sporcularımız daima elverişsiz dışına gidip, geliyor. Müntehabat yıl sonuna kadar bitmeme edecek. Sporcularımız ülkemizi mahdut dışında başarıyla kaşkariko ediyor. Sualtı ragbisinde yapılacak acun şampiyonasını ülkemizde düzenleyeceğiz ve inşallah muvaffakiyetli olacağız.”

Afyonkarahisar’da Kablolu Akarsu Kayağı Wakeboard Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası, İzmir’in Seferihisar ilçesinde da Altın Tırtıl Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası’nın önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceğini kaydeden Yüksel, İtalya’dahi yapılacak Uluslararası Paletli Yüzme Vazıh Akarsu Dünya Şampiyonası amacıyla da hazırlıklara başladıklarını sözlerine ekledi.



Share: