Sular altında kalacak olan ilçedeki ağaçlar depremzedeleri ısıtacak

Sular altında kalacak olan ilçedeki ağaçlar depremzedeleri ısıtacak

ARTVİN Artvin’birlikte baraj suları altında kalacak olan Yusufeli ilçesindeki yüzyıllık ağaçlar kesilerek yer sarsıntısı bölgesinde bulunan vatandaşların ısınması için gönderildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illere yardımlar sürüyor. Gelişigüzel memleket farklı organizasyonda ihtiyaç tırlarını bölgeye gönderme ederken, Artvin ve ilçelerinden soğuk havalarda vatandaşların ehlîleşmek üzere kullandığı odunları ayrımlı yöntemlerle bölgeye gönderiliyor. Bazen köylerinden tahta kızaklarla kar üzerinde çuval çuval odunları taşırken, bazen bile traktörler eşliğinde ilçelerde kâin toplantı alanlarına götürüyor. Yusufeli ilçesinde ise çok elan değişik bir organize yapılıyor. Çoruh nehri üstünde, tümsekli baraj sınıfında 275 metreyle Türkiye’nin birinci, dünyanın beşinci bildirme faziletli barajı olan Yusufeli Barajı zımnında sular altında kalacak olan ilçede asırlık ağaçların sular altında kalması hesabına kesilerek depremzedelerin odun ihtiyacı karşılanıyor.Bölge halkı toplumsal medyadan kombinasyon namına, sular altında kalacak olan ilçede kâin ağaçları keserek deprem bölgesinde bulunan vatandaşlara ısınmaları amacıyla gönderiyor.

Dere kenarlar, park yeri ve bahçelerde bulunan ağaçlar, odun testeresi eşliğinde kesilerek gönüllü vatandaşların halk birliğiyle baltalarla banal parçalara ayrılıyor. Elan sonradan çuvallanan odunlar, hareket bölgelerine devam etmek amacıyla tırlara yükleniyor.

Share: