Suları çekilince Harşit Çayı çöplüğe döndü

Suları çekilince Harşit Çayı çöplüğe döndü

Çay kurudu, geriye öz tabanındaki çöpler kaldı

Harşit Çayı “Harşit Çöplüğü” oldu

GÜMÜŞHANE – Gümüşhane’nin şehir merkezinden cari Harşit Çayı’nda suların çekilmesiyle ortaya sâdır çöpler tepkilere bozukluk oldu. Vatandaşlar çöplüğe dönen Harşit Çayı’na yararsız atan şahısların cezalandırılmasını istedi.

Gümüşhane site merkezini yoğun aynı vadiye ayıran ve Türkiye’nin arz aceleci akan çaylarından birisi olan Harşit Çayında sıcak yaz günleriyle alay malay su seviyesinin genişlik bağan oranlara inmesiyle bilinçsiz şahıslar eliyle gelişigüzel atılmış atıklar ortaya çıktı.

Adeta çöplüğe dönen Harşit Çayının tabanında ve çevresinde su şişeleri, ayakkabılar, karton kutular, yararsız poşetleri, su bidonları ve daha birçok atılan çirkin görüntülere ve kokulara bozukluk olurken, bu atıklar çay içerisindeki aktif yaşamını dahi damarı bozuk etkiliyor. Sabık günlerde şişman balık ölümlerinin bile yaşandığı Harşit Çayı’nda kirlilik görenlerin içini acıtırken, vatandaşlar alelhusus kentte salı haset kurulan alım satım alanından vahim şekilde yararsız atıldığını tez ederek sorumluların cezalandırılmasını istiyor.

“Vatandaşların apartmandan gübür poşetlerini dereye attıklarını gördüm”

Vatandaşların bilinçsizliği zımnında Harşit Çayı’nın çöplüğe döndüğünü ve sorumluların cezalandırılması gerektiğini belirten Hamdi Nas, “Vatandaşımızın bilinçsizliği deremize, suyumuza ehil çıkmıyorlar. Eline mevrut cümle çöp atıyor, Şehremaneti herkesin başına ayrımsız herif koyamaz. Vatandaşın elan duyarlı olması geçişsiz, atanın üstelik uyarılması lazım. Bu Harşit Çayı sebep böyle pis olsun, henüz bozulmamış olsun. İnsanlar serin serin otursunlar baksınlar amma vatandaşımız maalesef çokça duyarsız. Elinde ne varsa atmış başmak atmış, bidon atmış. Söz Misali akşam katlanılamaz benzeri tezahür vardı, aracımın kapısı açıktı hasis çokça çığlık aynı kokuydu. Vatandaşın ego apartmanlardan çöp poşetlerini dereye attığını gördüm. Ego görsem uyarırım, ikinci defa dahi görürsem ona öyle bir ceza veririm ki buranın yanından geçe gübür atamaz. Ben utanıyorum şurası gördükçe” dedi.

“Önceden balık vardı şu anda balık filan kalmamış”

İstanbul’dan tatil üzere geldiğini ve karşılaştığı dekor nedeniyle çokça üzüldüğünü tabir fail Ulu Acara ise “Normalde İstanbul’da yaşıyorum, yazları memlekete geliyorum. Öz ıslahı mamul vaktiyle ama saflık bulunmayan. Yazları su çekildiği ahit çöpler meydana çıkıyor. Vatandaşların bilgisizliği, yolun kenarında çöpler var gelenler çöplerini dereye savuruyor. Bu vatandaşların duyarlı olması lazım. Şu anda içimiz acıyor geçmiş haliyle şimdiki ayrımlı. Önceleri balık vardı şu anda balık falan kalmamış. Haddizatında görüldüğü ahit ayrımsız ceza uygulanması lazım. Halkın bilinçlendirilmesi lazım yada ufak tabelalarla vatandaşların uyarılması geçişsiz” diyerek konuştu.



Share: