SunExpress 15 binden fazla kişiyi hareket bölgesinden boşaltma etti

Türk Hava Yolları (THY) ve Lufthansanın ortak kuruluşu SunExpress, Kahramanmaraş merkezli depremlerin geçmiş gününden itibaren yapılan seferlerle 15 binden aşkın kişinin bölgeden tahliyesini sağladı.

SunExpress’ten yapılan açıklamada, depremlerin meydana geldiği günden itibaren 330’dan aşkın arkalama uçuşu gerçekleştirildiği belirtildi.

Bu seferlerle, depremlerden etkilenen 15 bini çok kişinin bölgeden tahliyesinin sağlandığı, 6 bin 500’den aşkın taharri istirdat görevlisi ve keyif ekibinin ve çıkışlı kuruluşlar yoluyla gönderilen 208 ton müzaheret malzemesinin afet bölgelerine ücretsiz taşındığı bildirildi.

Açıklamada, “SunExpress antrparantez DPD, FIEGE, time: matters, CB Customs Broker GmbH ve Lufthansa Cargo işbirliğiyle Almanya’da hayata geçirdiği ‘Birlikte Bindi Oluyoruz’ inisiyatifi kapsamında Frankfurt’tan Antalya’ya özel kargo uçuşlarıyla battaniye, hıfzıssıhha ve azık kabil bireysel bağışların da yer sarsıntısı bölgesine ulaştırılmasını sağlıyor.” ifadesi kullanıldı.

SunExpress’in hareket bölgesinden ücretsiz boşaltma uçuşu uygulamasını 1 Mart’a kadar sürdüreceği belirtilen açıklamada, Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Malatya, Hatay ve Mardin kalkışlı birlik sıkıntılı içi uçuşlar amacıyla SunExpress genel ağ sitesi ve ateş parçası uygulaması üzerinden ücretsiz ayırtma yapılabildiği kaydedildi.

Share: