Süvari Cirit Oyunu Türkiye Şampiyonası çeyrek bitiş müsabakaları Erzincan’da tamamlandı

Türkiye Geleneksel Süvari Spor Dalları Federasyonunca planlı Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası çeyrek bitiş mücadelesi Erzincan’da tamamlandı.

Fatih Mahallesi Süvari Cirit sahasında 3 gündür devam fail karşılaşmalara, Erzurum Uzmanlar Atlı Spor Kulübü, Bayburt Çoruh Atlı Spor Kulübü, Kars Başköy Süvari Spor Kulübü ve Malatya Yazıhan Süvari Spor kulüpleri katıldı.

Mücadeleler böylece Erzurum Uzmanlar Atlı Spor Kulübü bir numara, Bayburt Çoruh Atlı Spor Kulübü ikinci, Kars Başköy Atlı Cirit Oyunu Kulübü üçüncü, Malatya Yazıhan Süvari Cirit Oyunu İhtisas ise dördüncü oldu.

Guruplarda birinci olan kulüpler, yarı final müsabakalarında yüz yüze gelecekleri bildirildi.

Türkiye Geleneksel Süvari Spor Dalları Federasyonu Başkanı Zübeyir Bekiroğlu, AA muhabirine, vatandaşların atlı cirit sporuna yoğun aynı bağlam gösterdiklerini söyledi.

Atlı spor dallarının gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla kırıcı ceht sarf ettiklerini tamlayan Bekiroğlu, “Eksiklikleri gördüğümüzde onları tamamlıyoruz. Atlama Beygiri bizim medeniyetimizin, yiğitliğimizin ve cesaretimizin bire bir sembolüdür. Ağababa sporlarımızı hele süvari sporlarımızı Türkiye ve dünyada doğruluk ettiği yerlere taşıyacağız.” diyerek konuştu.

Bekiroğlu, alelhusus atlı sporların yaygınlaşmasını istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Atlı sporumuzu Milli Eğitim Bilimi Bakanlığı ile kuma projelerle geliştirerek atlarımızı dallar ve gençlerle buluşturacağız. Geleneğimizi geleceğe taşıyacağız. İnşallah önümüzdeki haftalarda kadro müsabakalarımız devam edecek ve bitiş maçımızı Ankara’da tamamlayacağız. Hoppadak atlı ciritimiz değil, süvari okçuluk, süvari kızak, rahman binicilik, atlı kızakta ve kökbörü sporumuz üzere ülkemizde yoğun icraat içerisindeyiz. Gelişigüzel hafta, seçkin ilimizde atlı spor müsabakalarımız bitmeme ediyor.”



Share: