Taksici aracında unutulan 10 bin lirayı sahibine doğrulama etti

Tokat’ın Niksar ilçesinde, ayrımsız taksici örnek ayrımsız çizi sergileyerek, aracında unutulan aynı demet halindeki 10 bin lirayı sahibine teslim etti.

Edinilen bilgiye bakarak Sayrılarevi bölgesinden aldığı yolcuyu Cumhuriyet Caddesinde indiren göçüm şoförü Keleş Cevahircioğlu, aracını arama ettiğinde takviye arasında bir ilişki halinde 10 bin lira dünyalık buldu. Bulduğu parayı karakola götüren Cevahircioğlu, polis güçleri yardımıyla paranın sahibine ulaşmak istedi. Kaybolan paranın sahibi Ömer Kocabay’a vasıl itimat ekipleri parayı konfirmasyon edebilmek amacıyla Kocabay’ı karakola çağırdı. Parasının bulunduğunu öğrenen Kocabay iri tıpkı bahtiyarlık yaşamasının arkası sıra karakola giderek parayı bulan taksicinin elinden tasdik aldı.

“Paraya ihtiyacım vardı”

Sakıt paranın sahibi Ömer Kocabay, parasının bulunmasından âlem bahtiyar olduğunu ve paraya ihtiyacı olduğunu söyleyerek, “Bankadan 10 bin lirayı çekip taksiye binerek ailemle kahvaltıya gittik. Sonraları eve geçtik, paraya ihtiyacım vardı cebimde parayı bulamadım. Sonra kafede düşürdüğümü düşünerek kafeyi aradım ama orada dahi yoktu. Elan sonraları polislerin beni aradığını öğrenince karakola geçtim. Karakola gidince paramı takside düşürdüğümü ve şoför arkadaşında parayı polislere teyit ettiğini öğrendim. Çok mutlu oldum Allah razı olsun taksici arkadaşımız adamlık örneği sergiledi, ailesiyle ömründe mutluluklar dilerim” dedi.

“İyilik yap, selamet bul mantığı ile yaşıyorum”

Denk taksici Batur Cevahircioğlu ise afiyet yap, selamet bul mantığı ile yaşadığını söyleyerek, “Yolcumu almıştım istediği yere bıraktım henüz sonradan durağımıza döndüm. Her devir yaptığım kadar aracımın içerisini arama ederken iki dayanak beyninde bir ilgi mülk gördüm. Tabi yemeden içmeden tezelden polis güçleri karakoluna her an durumu anlattım. Işyar arkadaşlar üstelik şahsa ulaştılar. Kendisine parasını teslim ettim. Ego âdemiyet görevimi yaptım ve vatandaşın parasını konfirmasyon ettim. İyilik yap, sıhhat bul mantığı ile yaşıyorum” dedi. – TOKAT

Share: