Taksici, aracında unutulan 10 bin lirayı sahibine tasdik etti

Taksici, aracında unutulan 10 bin lirayı sahibine teslim etti

TOKAT – Tokat’ın Niksar ilçesinde, benzeri taksici denk tıpkısı tutum sergileyerek, aracında unutulan bire bir sargı halindeki 10 bin lirayı sahibine konfirmasyon etti.

Edinilen bilgiye bakarak Sayrılarevi bölgesinden aldığı yolcuyu Cumhuriyet Altını Caddesinde indiren taksi şoförü Keleş Cevahircioğlu, aracını taharri ettiğinde bindi beyninde bire bir demet halinde 10 bin lira mülk buldu. Bulduğu parayı karakola götüren Cevahircioğlu, polis güçleri yardımıyla paranın sahibine vurmak istedi. Kaybolan paranın sahibi Ömer Kocabay’a ulaşan emniyet ekipleri parayı doğrulama edebilmek üzere Kocabay’ı karakola çağırdı. Parasının bulunduğunu öğrenen Kocabay büyük aynı bahtiyarlık yaşamasının arkası sıra karakola anbean parayı bulan taksicinin elinden teslim aldı.

“Paraya ihtiyacım vardı”

Sakıt paranın sahibi Ömer Kocabay, parasının bulunmasından çevre mutlu olduğunu ve paraya ihtiyacı olduğunu söyleyerek, “Bankadan 10 bin lirayı çekip taksiye binerek ailemle kahvaltıya gittik. Sonraları eve geçtik, paraya ihtiyacım vardı cebimde parayı bulamadım. Sonradan kafede düşürdüğümü düşünerek kafeyi aradım amma orada da yoktu. Daha sonra polislerin beni aradığını öğrenince karakola geçtim. Karakola gidince paramı takside düşürdüğümü ve güdücü arkadaşında parayı polislere teslim ettiğini öğrendim. Çokça mutlu oldum Tanrı razı olsun taksici arkadaşımız adamlık örneği sergiledi, ailesiyle ömründe mutluluklar dilerim” dedi.

“İyilik yap, afiyet bul mantığı ile yaşıyorum”

Emsal taksici Bahadır Cevahircioğlu ise sağlık yap, afiyet bul mantığı ile yaşadığını söyleyerek, “Yolcumu almıştım istediği yere bıraktım henüz sonra durağımıza döndüm. Rastgele ant yaptığım üzere aracımın içerisini arama ederken iki dayanak ortada bir deste servet gördüm. Bağımlı hoppadak dakikasında polis güçleri karakoluna anbean durumu anlattım. Işyar ihvan da şahsa ulaştılar. Namına parasını konfirmasyon ettim. Ben yabanlık görevimi yaptım ve vatandaşın parasını doğrulama ettim. İyilik yap, afiyet bul mantığı ile yaşıyorum” dedi.

Share: