Talas’ta yollara yeşil temas

Yeşil alan çalışmalarına sürat kesmeden devam fail Talas Belediyesi, ilçede refüjü sıfır eke caddelere önceki orta kaldırım yaptı sonraları de ağaçlandırma ve peyzaj çalışması gerçekleştirdi.

Yapılan çalışmayla ilçenin cesim arterlerinden olan Yoğurt Çiçeği, Hakim Melik, Sayer ve Karasu caddeleri hem trafik akımı yönünden tehlikesiz ayla getirildi hem bile yeşil benzeri görünüme kavuşturuldu. Bu çerçevede bütün bin 250 dikme toprakla buluşturuldu.

Çınar, ıhlamur, bezen kirazı, dişbudak özellikle kalkışmak amacıyla 15 türde ongun dikilerek caddelerin yemyeşil ayrımsız görümü kazanması sağlandı.

Konuya dayalı değerlendirmelerde kâin Başkan Yalman, ‘Daha yeşil bir Talas’ hedefiyle ilerlediklerini belirterek, ‘İlk günden bu yana henüz yeşil aynı mekân amacıyla daim dikme diktik, yeni parklar yaptık, eskileri gözden geçirerek daha elverişli ağıl getirdik. Adeta bulduğumuz her yersiz alanı parka çevirdik. Deminden bile refüjü sıfır caddelere orta kaldırım yaparak hem gidiş geliş akışını sakıncasız ağıl getirdik hem dahi ağaç ve peyzaj çalışması yaparak yeşil benzeri vizyon kazandırdık” dedi. – KAYSERİ

Share: