Tapuda bakir aktarılma: Vatandaşlara amelî sağlandı

Tapuda kullanılmamış çevrim: Vatandaşlara zahmetsiz sağlandı

EDİRNE – Tapu’da teknolojiyi umum yerine kullanamayan öncelik namına özürlü ve buğulanmış vatandaşlar üzere güncelleme ve sayısallaştırma projesi Edirne’de muhtarlara anlatıldı.

Tapu Toprak Müdürlüğü tarafından hayatta geçirilen Web Tapu sistemi sayesinde hele sakat ve buğulanmış vatandaşlar amacıyla büyük basit sağlandı. Bu çerçevede köy ve ilçelerde “Web Tapu” sistemi üzerinden sunulan hizmetlerden tapu kaydı alımı, satışı, intikal kabilinden hisse senedi ve işlemlerini yapabilmeleri için Tapu ve Kadastro 14’üncü Nahiye Müdürü Hayrullah Akdemir’in öncülüğünde muhtarlara muktezi bilgilendirmeler kılgılı namına gösterildi. Web Tapu sistemi üzerine vacip bilcümle bilgilendirmeleri edinen muhtarlar mahallelerinde ve köylerinde vatandaşlara verilen basitçe imkanını anlatarak güdük sürede herkesin sistemi öğrenmesini sağlayacak. Hayatta geçirilen proje ile mânialı ve buğulu vatandaşlara müdürlükler nezdinde oluşturulan arkalama masaları ile işlemlerini elan cılız yapabilme imkanı sağlandı. amma velakin Tapu Havza Müdürlüğünce Web Tapu referans broşürleri dağıtılmak için muhtarlara verildi. Ayrıca muhtarların sahada yaşadıkları sorunlar dinlenerek çözüme kavuşturuldu.

“Biz değme çeşit yardımı yapmaya hazırız”

Muhtarlarla tıpkısı araya mevrut Tapu ve Kadastro 14’üncü Kesim Müdürü Hayrullah Akdemir, hayatta geçirilen ‘Web Tapu’ sistemini muhtarlara anlatarak, “e-Heybet Web sitesi üzerinden referans yaptıktan bilahare tapusunu alamayan sakat, yaşlı kimimiz var ise bizim burada oluşturduğumuz müzaheret masaları vatandaşlarımızla ilgilenerek hiç kimsenin mağdur olmamasını sağlayacak. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun tığ seçkin çeşit yardımı yapmaya hazırız” dedi.

“Burada Kerem ve tığ vatandaşın emrindeyiz”

Tapu ve Kadastro 14’üncü Toprak Müdürlüğü vasıtasıyla çağırma edilerek kendilerine Web Tapu kolaylığını anlattıklarını rapor eden Edirne Merkeze merbut Bosnaköy Muhtarı Recai Kararmışbuga, “Vatandaşlara arz kısa yoldan bu tapuların hem güncellenmesi hem birlikte vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesin amacıyla bize bilgilendirme yapıldı. Sisteme erişemeyen nemli, mânialı ve sair vatandaşlarımız var. Web Tapu sitemi üzerinden 150 gün içerisinde değme masraf ödemeden erişmeleri gerekiyor. Vatandaşlarımız e-Mehabet üzerinden muvasala sağlayamaz ise muhtarlarımız tarafından ve tapu müdürlüğünde oluşturulan yardım masalarıyla havari olacağız. Burada Heybet ve biz vatandaşın emrindeyiz. Sunu gelişmemiş sürede hal amacıyla hep beraber çalışacağız” şeklinde konuştu.

“Vatandaşlar oturdukları yerden tapularını alacaklar”

Edirne’ye merbut Küçükdöllük Köyü Muhtarı Bekir Müfrit, “Vaktiyle Tapu belgemizi evde bıraktığımız takdirde işlemlerimizi yapamıyorduk o yüzden tapuyu daim cebimizde taşıyorduk. Demin ise Devletimizin yapmış olduğu “Web Tapu” sayfası üzerinden istediğimiz yerde istediğimiz ant tapumuzu görüntüleyebiliyoruz. Burada çok fena hâlde bilgilendirmelerde bulunduk. Bilmediğimiz bilcümle konuları burada öğrendik. Öğrendiklerimizi da köyümüzde vatandaşlara duyuracağız. Vatandaşlar oturdukları yerden tapularını alacaklar. Alamadıkları takdir ise tapu müdürlüğünde kurulan yardım birimleri sebebiyle yardımcı olacaklar. Bu yönden herkesi ve biz muhtarları çok rahatlattılar. Bir Vakitler çok neşeli ve sıralar oluşuyordu amma demincek öyle bire bir boyut yok. Yetkililer burada bizimle ilgileniyor” diye konuştu.

“Web Tapu ile vatandaşların yüzü güldü”

Tapu işlemini yapmaya mevrut Edirne’ye bağlı Büyükdöllük Köyü sakinlerinden Ahmet Sakat, Bir Vakitler haftalarca işlemlerimizi gerçekleştiremiyorduk demincek ise 1 saat zamanımızı almadan tapumuzu aldık. Yorulmadan tapumuza kavuştuk de evimize gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

Share: