Tarım Emniyet Kooperatifleri’ne Ilişkin Marketten Alışveriş Fail Elbistanlı Yurttaş: “Henüz Tövbeler Tövbesi, Reisin Dediği Yerden Valla Almam, Billahi…

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Tarım Yüreklilik Kooperatifleri’ne ilişik marketten iki paket un düzlük tıpkısı yurttaş, unun koktuğunu ve topak topak olduğunu söyleyerek, “Kooperatif malıymış. Bu un. Bu birlikte kama, arabanın arkasına bırakacağım kaçmasın diye. Kama yerine aldım. Bunu götürüp iadeli edeceğim. Fişim bile burada. İade edeceğim. Ancak daha tövbeler tövbesi, reisin dediği yerden valla almam, tallahi almam” dedi.

CHP Genel Komutan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Mebus Mehabetli Öztunç, Tarık Itimat Kooperatifleri’nin tenzilatlı satışlara başladığı marketinden ahzüita özne Elbistanlı ayrımsız yurttaşın sitem ettiği görüntüleri, “Elbistanlı hemşerim Mustafa Bey, Erdoğan’ın önerisine uymuş ve Tarım Kredi Kooperatifi marketinden aksata yapmış. Ne mi reşit? İzleyin görün. ‘Güleriz ağlanacak halimize’ dedirtecek benzeri videoteyp” diye içtimai medya hesabında paylaştı.

Videoda Elbistanlı yurttaş, marketten aldığı iki paket undan birini açarak unun topak topak olduğunu gösterdi. Yurttaş, içindeki unun sertleştiği belli özge paket için ise “Bu birlikte takoz” dedi. Elbistanlı yurttaş, “On Paralık yapmadığım aynı öz yaptım. Ekincilik ve Güven Kooperatifi’nden gittim, gergin diyerek, hani reisim diyorsun ya ‘şu büyüklüğünde haşat, şöyle çarkıt’, evet reisim, ben de gittim, alalım dedik” dedi.

Marketten aldığı unu gösteren yurttaş, “Bakın, una bakın. Bu, adamı zehirler evet. Allah’tan korkar bunu kayırıcı sattırmaya. Denetim namevcut mu? Ben, biricik eş rejimine aha bundan karşıyım. Denetimi olsa, kooperatif işi, denetlenirdi ve bunu bize kimse yediremezdi. Evvelde Tariş denilince ‘belli tıpkısı ayraç, kooperatif malı’ diye evimize alır, rahatlıkla kullanırdık” diye niteleyerek konuştu.

Vatandaş, aldığı üründen memnun olmadığını tabir ederek, “Bakın, kooperatif malıymış. Bu un. Şu da kama. Bu de takoz, arabanın arkasına bırakacağım kaçmasın diye niteleyerek. Kama adına aldım. Bunu götürüp iade edeceğim. Fişim bile burada. İade edeceğim. Ancak daha tövbeler tövbesi, reisin dediği yerden valla almam, billahi almam” dedi.

Aldığı unun 52,50 TL olduğunu belirten yurttaş, “Sunma adamakıllı, yeryüzü kaliteli un birlikte 55 TL. Ettik, reisime uydum. Kusur diliyorum. Hodri saha reisim. Şikayettir. Araştırtır, denetlettir. Hani ayrıksı marketleri denetlettiriyorsun ya burası hastalık denetlenmiyor? Haydi buyur” diye sitem etti.



Share: