Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Nevşehir’de konuştu

Ekincilik ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, “Bu sene kumpir dünyalık etti, sair sene ne olacak, acaba kabağa mı geçsek’ sorularının tamamını bitireceğiz. Hesap ediyorum bu hazırlıklarımız ev ayında TBMM’ye sunulacak.” dedi.

Gizligider, İbrahimpaşa Mahallesi’ndeki veriş yerinde planlı Kapadokya 1. Tarım ve Azık Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarı döneminde Nevşehir’e bakanlıklarınca kazandırılan yatırımların, bundan sonraki süreçte dahi devam edeceğini anlatım etti.

Türkiye’nin ekincilik, besin ve hayvancılık alanında vahim adımlar atmaya başladığını aktaran Gizligider, şöyle konuştu:

“Türkiye sonuç 20 yılda sağlık, ulaşım, savunma ve teknoloji meselesini nasıl hallettiyse ekincilik ve hayvancılık meselesini birlikte halledecek. Bununla ait bilcümle çalışmalarımız tamamlanıyor. Güzelce bir yaz geçirdik, bu artağanlık çiftçimize ve besicilerimize yansıdı. Tığ bunu bire bir ölçün haline getirmeyi amaçlıyoruz. ‘Bu sene kumpir dünyalık etti, vesair sene ne olacak, acep kabağa mı geçsek’ sorularının tamamını bitireceğiz. Tutum ediyorum bu hazırlıklarımız ev ayında TBMM’ye sunulacak. Türkiye Yüzyılı tarımda de bambaşka parlayacak.”

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ise turizmde ön plana çıkan kentin tarımda birlikte akıbet yıllarda kendini göstermeye başladığını belirtti.

İl genelinde tarım alanında atılımlar yaşanmaya başlandığını kaydeden Becel, ilki düzenlenen fuar ile Nevşehir’in bu alanda bile tanınırlığının artacağına inandığını kaydetti.

Konuşmaların peşi sıra fuarın düzenlenmesinde emeği sabık sivil sosyete kuruluşlarının temsilcilerine onurluk verildi ve küşat gerçekleştirildi. Katılımcılar, gıda, tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren firmaların stantlarını konuşma etti.

Fuar 4 Antrakt Pazar gününe kadar gezilebilecek.

Share: