Taşınan Yusufeli İlçesinde Artan Sokak Hayvanları Haris Kalma Tehlikesiyle Yüz Yüze

KASIT İSTANBULLU

Artvin’de baraj yapımı dolayısıyla Yusufeli ilçe merkezinin taşıma işlemlerinde sona yaklaşıldı. Şehrin büyük bölümü taşınınca bozuk yerleşme yerinde mütezayit sokak hayvanları ise aç kalma tehlikesiyle yüz yüze kaldı. İlçede 37 yıldır dikiş fail Erkân Boyacı, “Yeni yerleşme yerinde bana dükkan çıkmadığı amacıyla akşamları eskimemiş iskân adına çıkıyorum, sabahları ise aşağıya inip sokak hayvanların karnını doyurmak amacıyla aşağıya iniyorum. Onlar beni 500 metreden görünce yanıma geliyorlar” dedi.

Yusufeli ilçesi yıpranmamış yerleşim yerine taşınması dolayısıyla eski iskân yerindeki çıkmaz hayvanları dahi kaderlerine terk edilmiş durumda. Sakat yerleşme yerinde mütezayit akıbet vatandaşlar ise sokak hayvanlarının durumuna ilgi çekti.

“500 METRE ALARGA GÖRÜP YANIMA GELİYORLAR”

Dikici Büyükler Boyacı şunları söyledi:

“Yusufeli eskimemiş yerleşim durumunda gelişim yeri çıkmadığı üzere akşamları yeni iskân hesabına çıkıyorum, sabahlarda kâin iskân yerime gelip kedileri doyuruyorum ve ayrımsız zamanda sokak hayvanlarından köpeklerinde karınlarını doyuruyorum. Onlara bağlılık dilini kullanıyorum ve birbirimize göre anlaşılıyoruz. 500 metre engin görüp yanıma geliyorlar ve ego bu hayvanlara benzemek mecburiyetindeyim ve kendimi mecburi hissediyorum. Şu anda kedilerime mama veriyorum ve iyi olsunlar bunlarda bizi bekâr bırakmıyor. Ego dahi yıpranmamış yerleşim yerinde belediyenin yapacağı işyeri bitince köle kiralayarak taşınacağım.”

“YETKİLİLERDEN DUYARLILIK BEKLİYORUZ”

Sokak hayvanları gönüllüsü benzeri vatandaş, “Deminden bakir yerleşme namına taşınılmasıyla birlikte doğrusu önceleri üstelik var olan çıkmaz hayvanlarının şimdi elan da şişman tıpkısı problemle karşı karşıyalar. Maalesef bakir iskân yeri yukarıya taşındığı amacıyla burada küsurat hayvanlarda bakıma muhtaçlar çoğu soğukta ve açlar. Biz elimizden geldiği büyüklüğünde uğraş ediyoruz ama tabi köpekler olsun kediler olsun hoşur haddinden fazla mağdurlar ve Yusufeli’nin çıkışında yine tıpkı şekilde bunlarla ilişkin yetkililerden, belediyeden evet birlikte kaymakamlıktan muktezi duyarlılığı bekliyoruz ve murat ediyoruz” dedi.

Share: