Taşköprü’de kazanan Yusuf Fert Kaptan oldu

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde planlı Taşköprü Semirtilmiş Güreşleri curcuna havasında geçti. 60’ı başpehlivan 500’e yakın güreşçinin dal bağladığı ve kıyamet kırana geçen müsabakalarda kazanan Yusuf Duygusal Yiğit oldu.

Koy Belediyesi vasıtasıyla 48. Zer Kiraz Festivali çerçevesinde planlı Taşköprü Besili Güreşleri, Sevindikli Taşköprü Çeri Meydanı’nda gerçekleştirildi. 60’ı başpehlivan toplanmış 500 pehlivanın katıldığı güreşler amacıyla Türkiye’nin dört bir birlikte gelen vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren alanı doldurdu. Selamlama sonrasında başpehlivanlar için kura çekimi gerçekleştirildi. Kura çekimi sonrasında başpehlivanlar ellerinde dev Türk bayrağı ile alanı gezdi. Körfez Belediye Reisi Şener Söğüt’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen güreşlere; Eski Başvekil Yardımcısı ve Kocaeli Saylav Fikri Işık ile Saylav İlyas Şeker, Büyükşehir Şehremini Tahir Büyükakın, Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilimci, SELIM Öğür İl Başkanı Mehmet Ellibeş ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Muhik dahi katıldı.

“Başpehlivanlarımız facia kırana savaş içerisine giriyor”

Kura çekimi sonrasında pehlivanlara başlarılar dileyen Başkan Şener Söğüt, “Ata sporumuza cemaat çıkmaya devam edeceğiz. Güreşlerimiz bin yıllık tıpkısı tarihi olan, geçmişi olan, güzel ayrımsız geleneğe erbap. Bizler dahi bu geleneği sürdüreceğiz. Zaman 62 başpehlivanımız burada. Binlerce güreşseveler tribünlerde. Bahtiyar olduk. İlgi birlikte rastgele yıl daha dahi artıyor. İlgi arttıkça, başpehlivanlarımız üstelik facia kırana mücadele içerisine giriyor” dedi.

Tanju Gemici ve Yusuf Birey Kaptan finale yükseldi

İlk dolaşma itibariyle mücadeleler afet kırana geçerken, Mürtefi Yavuz ve Mustafa Taş sakatlanarak mücadeleleri yarıda bıraktı. Kandıralı Faruk Akkoyun ise nefes kesen savaş sonrasında İsmail Balaban’ı devirmeyi başardı. Akşam Ezanı saatlerine kadar devam fail mücadelelerde ismini son 4’e yazdıran başpehlivanlar Tanju Gemici, Yusuf Can Yiğit, Serhat Balcı ve Hasan Cengiz oldu. Kan kesen mücadelelerde finale yükselen Tanju Gemici ve Yusuf Can Kaptan oldu. Yusuf Can Yiğit ve Tanju Gemici arasındaki uğraş de nefesleri kesti. Tahminî 2 saat süresince ayrımsız birine avantaj sağlamaya etkin başpehlivanlar, kimi zaman buna çok da yaklaştı. Puanlamaya geçilmesi ile alay malay Yusuf Duygusal Ağabey, rakibini yenmeyi başardı. Kürsüye sâdır finalistlere ödüllerini Kırkpınar Ağası Seyfettin Yakın ve Koy Şehremini Şener Söğüt verdi.

Başpehlivanlık kadar başaltında da facia kırana mücadele vardı. Akıbet temel kadar mücadelenin sakat olmadığı karşılaşmanın finalinde gülen ise Haliç Belediyesi güreşçisi, Taşköprülü İsmail Şakirt oldu. İsmail Çırak’a madalyasını ve kupasını Koy Belediye Reisi Şener Söğüt arz etti. Şakirt, sevincini ailesi ile birlikte kutladı. – KOCAELİ

Share: