Tatil bitti, gurbetçiler akış akın yaşadığı Avrupa ülkelerine dönüyor

Yıllık izinlerini Türkiye’de sevdikleriyle gelişigüzel nâkil gurbetçiler, yaşadıkları Avrupa ülkelerine bölüm yolculuğunda Kapıkule Temel Kapısı’nda mufassal araç kuyrukları oluşturdu.

Yaz tatillerini ve almanak izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçiler, tatilin sona ermesinin peşi sıra atak akın yaşadıkları Avrupa ülkelerine aktarılma yapmaya devam ediyor. Yaşadıkları ülkelere çağrıştırmak üzere yola sâdır gurbetçiler, Edirne’den Bulgaristan’a açılan Kapıkule Çizgi Kapısı’nda pöçük oluşturdu. Kavurucu sıcağın altında sıranın kendilerine gelmesini muntazır gurbetçiler, sevinçle geldikleri Kapıkule’den gam ve yaş ile ayrılıyor. Parçalanmamış peronların küşade tutulduğu Kapıkule’de kapasite en üst seviyeye çıkarıldı.

“İçimiz buruk dönüyoruz”

Mersin’den yaşadığı Polonya’evet dönen gurbetçi Orçun Kaya, “Ailemiz orda kaldı, içimiz ekşimsi. Bire Bir yandan birlikte farklı memleketimiz olan Avrupa’evet dönüyoruz. Esasta arabayla gidip süzülmek artık hoşumuza gidiyor. Türkiye’de tartı olmuyor, bayındır geçiyoruz. Ancak Bulgaristan ve Macaristan’bile çok koridor bekliyoruz. Ayrımsız an önce Romanya üstü otoyol tarzı olursa, Sırbistan’a uğramadan geçersek çok elan abat olacağını düşünüyorum” dedi.

“Gurbette sahn çok zor”

Yaşadığı talih Polonya’evet bölüm için yola çıkan gurbetçi İsmail Akar, “1 sene çalışıyoruz ve özlemle memleketimize gelip ailemizi görüyoruz. Tıpkısı ay ya üstelik tıpkı hafta kalıyoruz. Gurbette sahn çokça pres. İçimizdeki burukluğu izah etmek o büyüklüğünde yalın kat değil. Arz önemlisi vatanımızı geride bırakıyoruz. Buraya geldiğimiz antlaşma Türkiye’de bizi çokça zengin zannediyorlar. Ama biz Türkiye’deki dostluğu ve komşuluğu orada bulamıyoruz. Şu an Rusya- Ukrayna ortada cidal var. Amma bizim ülkemiz tertemiz. İnsanlarımız bahtiyar, inşallah bu ağırlık günleri atlatıp elan fena hâlde günler göreceğiz” şeklinde konuştu. – EDİRNE

Share: