Taze milli karateciler, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına Edirne’de başladı

Türkiye Beklenti, Canlı ve 21 Yaş Altı Karate Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası öncesi Edirne’birlikte kampa girdi.

Milli sporcular, Edirne Bilgisizlik Merkezi’nde antrenörleri eşliğinde çalışmalarına başladı. Kamp, 29 Ocak’a kadar sürecek.

Milli Topluluk Beceri Direktörü Ertan Tunç, antrenmanın arkası sıra gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonası’nın 3-5 Şubat tarihlerinde Güney Kıbrıs Anadolu Kesimi’ndeki Larnaka kentinde düzenleneceğini belirterek, “Bu ayın 29’una kadar Cahillik ve Spor İl Müdürlüğünün misafiri olacağız. Burada hazırlıklarımızı yapıp, Yunanistan’a geçeceğiz. Oradan vizemizi alıp Cenup Kıbrıs Anadolu Kesimi’ne geçeceğiz. Orada birlikte şampiyonayı başarıyla tamamlayacağız inşallah.” diyerek konuştu.

Avrupa Şampiyonası’na 46 ülkenin katılacağını anlatan Bronz, şunları kaydetti:

“Türk Milli Takımı bütün bilcümle kategorilerde düz matlup. 37 kategoride yarışıyoruz, 41 sporcumuzla kampımıza devam ediyoruz. 2022’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nın genel klasmanında ikinci olmuştuk. İnşallah bu öğün hedefimiz birincilik. Türkiye’de karate branşı çalışmaları sonuç çabukluk bitmeme ediyor. Dünya ortalamasına bakarak muvaffakiyetli sonuçlar elde ediyoruz. en üst yapılan Acun Şampiyonası’nda umumi klasmanda ikinci olduk. Japonya bir numara, Türkiye ikinci ve İspanya üçüncü sırayı aldı.”

Milli sporcu Mustafa Akgül dahi bando arkadaşları Muammer Çağlayan ve Muhammet Ata Yurtseven ile acun ikincisi olduklarını, güncel hedeflerinin ise Avrupa şampiyonluğu olduğunu belirtti.

Takım yerine ve bireyselde savaş edeceğini nâkil Akgül, Türk bayrağını Avrupa Şampiyonası’nda göndere çekeceklerini kaydetti.

Share: