TBMM Çekim ve Bütçe Komite Başkanı Yılmayan: “2 bin 150 konteynerin altyapısı hazırlanıyor”

Bingöl’birlikte matbuat mensuplarıyla tıpkısı araya gelen TBMM Traksiyon ve Bütçe Komite Başkanı Cevdet Yılmaz, “2 bin 150 konteynerin altyapısı hazırlanıyor. Bu konteynerler konmayacak şu zaman hoppadak altyapıları hazırlanacak. Tanrı korusun bire bir hınç olması halinde çabuk tıpkısı şekilde acilen buralar konteynır şehre dönüştürülecek” dedi.

TBMM Cazibe ve Bütçe Komite Başkanı Cevdet Yılmaz, Bingöl’üstelik basın mensuplarıyla tıpkı araya gelerek, gündeme dayalı açıklamalarda bulundu. 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin peşi sıra Bingöl’de da hasar tayin çalışmalarının yapıldığını belirten Yılmayan, Belde Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün raporları Ankara’ya gönderdiğini belirtti. Bingöl üzere ‘Umumi Hayata Faal Facia Bölgesi’ kararını beklediğini vurgulayan Yılmayan, “Bingöl bu iri afetten etkilenen ama fert kaybı yaşamayan benzeri diyar oldu. Yaralımız, can kaybımız bulunmayan çokça şükür. Bu depremi sunma belli belirsiz şekilde atlattığımızı rapor edebilirim. Şanlı olan cana bir madde gelmemesidir. Fakat yapı stokumuzda anlaşılan etkilenmeler meydana geldi. Alelhusus hat, Canlı ve Nişanlı bölgelerimiz özellikle tutmak için akıbet dönemde yeniden Yayladere ilçemiz, hep buralarda mahsus oranda ayrımsız hasar tespiti yapılmış durumda. Yer ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz bu konuda mesul kurumumuz. İl müdürlüğümüze 5 bin civarında dilekçe geldi, bu dilekçeleri el işi koydu müdürlüğümüz ve binlerce inceleme yaptılar. Bu araştırmalar neticesinde tespitlerini üstelik rapora bağlayıp AFAD başkanlığına iletmiş durumdalar. Şuan birlikte merkezde bu gönderilen raporlar inceleniyor. İlave olarak Yayladere, Yedisu, Kiğı ilçelerimiz kaldı. Onlarla birlikte ilgili çalışmaların haftaya bitmesini bekliyoruz. O icraat biter bitmez raporlar Ankara’ya gönderilmiş olacak ve orada gereğinin yapılacağına inanıyoruz. Lüzumlu AFAD Başkanımızla, gerekse İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Aristokrat ile bu konuları defalarca konuştuk ve yakından strateji ediyoruz. Hem yereldeki hem dahi merkezdeki çalışmaları yakından takip ediyoruz. İnşallah arz güdük sürede bu tetkikat tamamlanır ve Umumi Hayata Enerjik Facia Bölgesi kararlarını görmüş oluruz. Bunu bekliyoruz” diye konuştu.

Bingöl’da 10 meslek üzere yadımlama kararı çıktı

Bingöl’de hasar tespiti yapılan 10 ekol için yıkım kararı çıktığını ve 9 okulda birlikte başarım değerlendirilmesi yapıldığını nâkil Yılmaz, “Şişman benzeri kısmını yenilemiştik okullarımızın ama mevcut stokumuzda çarkıt yapılar tekrar var. Bu çerçevede 19 okulumuzda sav belirleme edildi. 10 okulumuz yıkım kararıyla ayrıldı, 9 okulumuzda boşaltma edildi. Bunların başarım incelemeleri yapılıyor. Eğer damarlı çıkarsa bunlar dahi şümul münfail olacak” şeklinde konuştu.

Yine beklenen benzeri afet yerinde taşımalık kentlerin kurulumunun yapılacağı alanların belirlendiğini ve bu alanlarda enfrastrüktür çalışmaların başlayacağını vurgulayan Yılmayan, “AFAD Müdürlüğümüz de bu yaşanan depremlerden bilahare bakir icraat başlattı. Şuan de 3 çıngı alan belirledi AFAD Başkanlığımız. Tanrı korusun bire bir afet yaşanması halinde nereye konteyner şehir kurulacak bunlar tespit edildi. Bunların altyapıları oluşturulacak ve tıpkı facia yaşanması halinde hızlı tıpkısı şekilde enfrastrüktür hazır bu alanlara konteynerlerin kurulumu sağlanmış olacak. Bu çerçevede Şeyh Ahmet dediğimiz bölgede 100 dönümlük tıpkısı kayran buraya bin konteynerlik benzeri kayran düz yazı edilecek, altyapısı kurulacak. İkincisi Et ve Benzen Kurumumuz bahçesi oraya 700 taşımalık, bire bir birlikte Kasman dediğimiz bir bölgede var orada 45 dönümlük tıpkısı alanda 450 gelmek amacıyla toplamda 2 bin 150 konteynerin altyapısı hazırlanıyor. Bu konteynerler konmayacak şuan takkadak altyapıları hazırlanacak. Allah korusun ayrımsız hırs olması halinde hızlı bire bir şekilde hemencek buralar taşımalık şehre dönüştürülecek. Bu çok eke ayrımsız faaliyet. Antrparantez bir facia olması halinde otağ kentlerin nereye kurulacağına ilgili üstelik kullanılmamış ayrımsız mesai, güncelleme yapıldı. 9 bin 80 çadırın kurulabileceği 35 nüsha meydan belirlendi. Bunlar dahi otağ kent kurmaya elverişli yerler” ifadelerini kullandı.

İl Hususi İdaresi toplantı salonunda gerçekleşen basın açıklamasına TBMM Traksiyon ve Bütçe Komite Başkanı Cevdet Yılmayan’ın birlikte YANLIŞSIZ Öğür Bingöl Mebus Feyzi Berdibek ile belediye başkanları katıldı. – BİNGÖL

Share: