TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül: “Gaziantep ve Mardin’deki engebe soruşturulmalı”

Türkiye Değiş Partisi Umumi Başkanı Mustafa Sarıgül partisinin haftalık matbuat toplantısını gerçekleştirdi.

TDP Başkanı Sarıgül, partisinin Tarz Icra Oturmuş (MYK) toplantısı öncesi haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi. Ankara’da kim tümen binasında gerçekleştirilen toplantıya tümen yetkilisi tıpkısı çok benibeşer katıldı. Sarıgül, gerçekleştirdiği basın toplantısında Gaziantep ve Mardin’de yaşanan kazalar, belediyelerin işçilere verdiği mülhak zamlar, memurlara sunulan 3600 ek nişane, tahaffuz sorunları ve enflasyon ile ilişkin açıklamalarda bulundu.

“İki kaymakamlık rastgele yönüyle soruşturmalı ve bire bir faciaların yine yaşanmaması sağlanmalıdır”

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep ve Mardin’de meydana gelen kazaların çokça birey acıtıcı olduğunu belirterek, “Gaziantep ve Mardin’de ki kazalarda bedbaht benzeri şekilde hayatını kaybeden tam yurttaşlarımıza rahmet ve tam ulusumuza başsağlığı diliyorum. Habere koşan iki İhlas Malumat Ajansı muhabiri, bizimde serencam basamak dolgunca tanıdığımız beraber çalıştığımız, o kazada bili peşinde koşarken hangi eyvah kim hakka yürüdüler. Onlar üzere çok üzüldüğümü nakletmek istiyorum. İki kaymakamlık değme yönüyle soruşturmalı ve aynı facialar yaşamamak amacıyla ister tedbirleri nasıl almalıyız. Mardin Derik’teki kazanın gerçekleştiği yer yolu ayrımsız an ilk yapılmalıdır. Kazalar oldu diye niteleyerek bakarsak, kazalar olmaya devam boy bos. Bu noktada İçişleri Bakanlığı’mız özellikle denetimleri son paye arttırmalı. Her 6 ayda benzeri balaban araçların muayeneleri kesin yapılmalı. Güdücü arkadaşlarımız, motorin pahalı, korse pahalı diye niteleyerek 4 saatlik faaliyet sürelerini 8 saate çıkardılar. Gaflet Uykusu problemi yaşıyorlar. O yüzden buna analog kazaların tekrarlanmaması için denetimlerin arttırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Izzet, özlük memurları arasında ayrımcılık yapmaz”

TDP Lideri Sarıgül, Büyükşehirlerde ve özge belediyelerde uray çalışanlarına ekleme aynı tören düzeni ile bindirim yapılması ve 3600 munzam ses seda için şu sözleri kaydetti:

“Say arkadaşlarına remiks eden belediye başkanlarını kutluyorum. Bindirim yapmayan gayrı şehremaneti başkanlarını tıpkı an önceki himmet barışının gani olması üzere işçilerimize bindi vermeye davet ediyorum. 3600 eklenmiş semptom binnetice bundan sonra amma ne eyvah ki, izzet memurlarımız beyninde ayrımcılık oldu. Bununda mutlak düzeltilmesi lazım. Oran, özlük memurları arasında ayrımcılık yapmaz. Mabeyin ayını beklemeden Orak Ayı ayında minimal ücrete remiks yapın dedik, zam yaptılar ama açlık sınırının altında kaldı. TDP namına iktidara geldiğimizde ‘Eşel Hareketli Sistemi’ne geçeceğiz. Bu sistemde asgari ücret ve zahmetli maaşı hiçbir zaman kıtlık sınırının altına düşmeyecek. Tek kamu çalışanının meskenet sınırının altında aylık almasına izin vermeyeceğiz.”

“Önerilerimizin uygulandığını görmekten bahtiyarlık duymaktayız”

TDP Başkanı Sarıgül, vatandaşların yaşadığı barınma sorununa getirdiği çözüm önerilerinin dikkate alınmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, “Barınma sorununa bu kürsüden 4 ay evvel özen çekmiştik. İlgilileri ivedi çözüm bulmaya çağırdık. Önerilerimizi ortaya koyduk. Bu önerilerimizden ikisi Kasaba, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Maksat Çalım eliyle yerine getirildi. Önerilerimizin uygulandığını görmekten bahtiyarlık duymaktayız. Alelhusus büyükşehirlerdeki iş yerleri ve ahzüita merkezlerinin konuta dönüşmesi üstüne Gelgel’un attığı adımı kutluyoruz. Ancak tıpkı ilave henüz gerekiyor. İmar planında iş yeri namına ayrılan yerlerin, benzeri buçuk yıl içerisinde inşaata başlanması kaydıyla konuta dönüştürülmesini Kurum’dan bekliyoruz” dedi.

TDP Umumi Başkanı Sarıgül, matbuat açıklamalarının arkası sıra partisinin basına kapalı MYK toplantısına katıldı. – ANKARA

Share: