TDP Umumi Başkanı Sarıgül, DSP Genel Başkanı Ermiş ile aynı araya geldi

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Duayen, Türkiye Değişim Partisi (TDP) Umumi Başkanı Mustafa Sarıgül’ü müzakere etti.

DSP Umumi Başkanı Alemdar Aksakal ile TDP Umumi Başkanı Sarıgül’ün TDP Umumi Merkezi’nde yaptığı konuşma basına mecbur gerçekleşti. Konuşma sonrası iki reis basın açıklaması yaptı.

Evliya ile Sarıgül, Gaziantep ve Mardin’bile meydana gelen gidiş geliş kazalarında hayatını kaybedenlere Allah’tan yağmur diledi.

Yeni yapılacak site hastanelerinin bünyesine dahil edilecek hastanelere ilişik binaların, mektepli barınma sorunun çözülmesi için Güven Yurtlar Kurumuna verilmesi önerisinde kâin DSP lideri Aksakal, Sarıgül ile yaptığı görüşmede devletin işlek geleceğine katkılar üstüne değerlendirmeler yapıldığını kaydetti.

Sık kalın gündeme getirdiği af talebi, sığınmacılar, itilaf sıkıntıları kabil konularda siyasal partilerin teşrikimesai yapması gerektiğini vurgulayan TDP Umumi Başkanı Sarıgül, DSP ile olan istek bağının devam edeceği mesajını vererek, “Bu teşrikimesai ve yoğun birliğimiz önümüzdeki günlerde İnşallah henüz birlikte genişleyerek devam edecektir. Türkiye, iki ittifaka mahkum kalmayacak büyüklüğünde balaban ve demokratiktir” ifadelerini kullandı.

Sarıgül’den cumhur reisi adayı açıklaması

Yaptıkları açıklama sonrası matbuat mensuplarının sorularını yanıtlayan Evliya ile Sarıgül, reisicumhur adaylığı konusuna bile değindi.

Cumhurbaşkanı adayının ‘birisi olsun’ mantığıyla seçilmemesi gerektiğini tamlayan Sarıgül, bu makamın sonuç evre oylumlu olduğunu had düşerek, “Cumhurbaşkanlığı makamı akıbet derece koca benzeri makamdır. Sadece Recep Tayyip Erdoğan’ı yenebilecek namzet değil, o makama bildirme akla yatkın adayı çıkarmak geçişsiz. O namzet devleti bilmeli, egosunu yenebilmeli, angarya ve uyum adamı olmalı. Cumhurbaşkanı kimsenin kimseyi dinlemediği zamanlarda herkesin onu dinleyip onun söylediği görüşlere istinkâf etmek duyacağı tarafsız bire bir cumhur reisi olmalı” dedi.

Sarıgül, ayrıca cumhurbaşkanının milleti kucaklayacak aynı aday olması gerektiğini, kişi reisicumhur adaylarının ayrım yapmayacağını vurguladı.

“Türkiye’yi yönetecek kişinin yıpranacak kişi olma ihtimali bizde bir kırgınlık oluşturuyor”

DSP Umumi Başkanı Aksakal ise cumhurbaşkanı adaylığı konusuyla ait şunları aktardı:

“Serencam dakikada çıkarılacak adaylarla topluma ne paye ulama koyabileceğimizin dahi hesaplanması gerekiyor. Altılı Ganyan masa, Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde ve farklı 5 partinin katılımıyla bu yılbaşından itibaren ayrı ayrı tarihlerde toplantı düzenlediler. Çabucak eş paydaşlığı olan konu milletvekili sisteme güçlendirilmiş saylav herkes olarak ansız dönüşün eş anlayışı içerisinde yürütüyorlar. Bire Bir cumhurbaşkanının, alelhusus altı partinin organize edeceği ve esasen paydaşlaşacağı bir cumhurbaşkanı adayının toplumdan ille da seçim tarihini bekleyecek düzeyde saklanma isteğini anlamakta yüklülük çektiğimi beyan etmek isterim. Türkiye’yi yönetecek kişinin yıpranacak kişi olma ihtimali bizde tıpkı hastalık oluşturuyor. Şüphesiz ayrımsız namzet çıkma ki yıpranma ihtimali vardır.” – ANKARA



Share: