Tecim Bakanı Mehmet Muş Finlandiya’da resmi temaslarda bulundu

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Finlandiya’nın başkenti Helsinki’birlikte iki ülkenin soylu erki ve ticari ilişkilerinin geliştirilmesine ilgilendiren resmi görüşmeler gerçekleştirdi.

Muş, sosyal iletişim araçları hesabından temaslarına ilgilendiren paylaşımlarda bulundu.

İlk paylaşımında, Helsinki’de Finlandiya Kalkınma İşbirliği ve Aut Tecim Bakanı Ville Skinnari ile tıpkı araya geldiğini aktaran Muş, görüşmede, ikili ticari ve hesaplı ilişkileri kapsamlı şekilde ele aldıklarını bildirdi.

Muş, daha sonra Skinnari ve hareket dünyası temsilcilerinin katılımlarıyla “Finlandiya- Türkiye İş Dünyası Toplantısı”nı gerçekleştirdiklerini belirterek, “İkili ticari ve konuşu ilişkilerimizi elan istikbal seviyelere taşımanın yollarını ele aldık.” ifadesini kullandı.

Tutum Bakanı Mika Lintila ile bereketli tıpkı mülakat gerçekleştirdiğini de paylaşan Muş, bu görüşmede üstelik ticari ve hesaplı ilişkileri değerlendirdiklerine işaret etti.

Muş, temasları kapsamında Iblağ ve Haberleşme Bakanı Timo Harakka ile bile görüşürken, bu görüşmeye ilişik olarak, “Tecim, eriştirme ve bilgi bildirişim teknolojileri gibi alanlarda birlikte atılabilecek adımlara ilişik istişarelerde bulunduk.” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Muş, güzeşte bile Estonya’da temaslarda bulunmuştu. Muş, bu ülkenin Girişimcilik ve Bilgelik Teknolojileri Bakanı Kristjan Jarvan ile Tallinn’bile ayrımsız araya mevrut ve Türkiye-Estonya Ortak Tutum ve Ticaret Komisyonu Kurucu Deklarasyonu’nu imzalamıştı.

Share: