Tehlikeli sis etken oldu

Edirne ve Tekirdağ’de sis etkili oldu.

Edirne’de hele gece ve sabah saatlerinde yaşanan sis dolayısıyla görüş mesafesi saha vadi 50 metrenin altına büyüklüğünde düştü.

Zeminin ıslanması ve düşünüm mesafesinin düşmesi zımnında sürücüler trafikte ilerlemekte zorlandı. Dumanlı gelgel, trafik kazalarına bile illet oldu.

Sis dolayısıyla kentteki tarihi yapılarda seyirlik görüntüler oluştu.

Kent sakinlerinden Yılmayan Canbaz, AA muhabirine, kilolu sisin kestirmece 10 gündür faal olduğunu söyledi.

Dumanlı havanın güçlü haddinden fazla zıt etkisi olduğunu belirten Canbaz, “Araçlar ve insanlar sisten oldukça etkilendi. Alelhusus dallar etkileniyor, hastalıklar arttı. Akman havanın gelmesini bekliyoruz. Düşün mesafesi düştüğünden ortalık kazaya cereyanlı bir boyut. Evgin işi olmayanlar bu havalarda toplu taşımayı yeğleme etmeli.” diye niteleyerek konuştu.

Cevat Çukurgezen ise sis dolayısıyla trafikte meşakkat yaşadığını dile getirdi.

Sisle alay malay havanın da soğuduğunu nâkil Çukurgezen, “Ben Kapıkule Hat Kapısı’nda çalışıyorum. Araçlar sis nedeniyle kere almakta meşakkat çekiyor ve buna vabeste namına kükremek yaşanıyor.” dedi.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 1 etap ölçüldüğü kentte sisin hafta süresince canlı olması öngörülüyor.

Tekirdağ

Tekirdağ’ın ara sıra kesimlerinde görülen gösterişli sis ulaşımı olumsuz etkiledi.

Kentte dün geceleyin başlayan ve sabaha alın mütezayit sis, hele Tekirdağ’ı Malkara, Hayrabolu ve Muratlı’ya bağlayan kişmiri yollarında kuruntu mesafesini azalttı.

Bazı bölgelerde kuruntu mesafesinin 25 metreye düşmesi üzerine ekipler, menfilik yaşanmaması amacıyla ilaç aldı.

Yoğun sis, bahir ulaşımını dahi etkiledi. Denizdeki fikir mesafesinin düşmesi dolayısıyla bazen gemiler Süleymanpaşa açıklarına demirledi.

Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, AA muhabirine, sis dolayısıyla balıkçıların denize açılamadığını ve çekicilik normale dönene büyüklüğünde limanda bekleyeceklerini söyledi.

Sis dolayısıyla fikir mesafesinde tenakus, ulaşımda aksamalar üzere olumsuzluklara karşı tedbirlerini artıran polis ekipleri, kimi vakit sürücüleri titiz ve müdebbir olmaları konusunda uyarıyor.

Share: