Tekin Bingöl: “Kızılay AKP’nin ‘Huzurevi’ Kabil Kullanılmaktadır”

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Kızılay’ın 12 şirketinde değme kamer yöneticilere bütün 249 minimal ecir değerinde “hakkıhuzur” ve son 3 yılda “yöneticilere sağlanan yarar” adı altında toplanmış 35 milyon 884 bin 923 TL dağıtıldığını belirterek, “Kızılay AKP’nin ‘huzurevi’ gibi kullanılmaktadır. Bir Zaman Türkiye’nin yer etkili kurumları beyninde düzlük düzlük ayrımsız kurumu iktidarın üst bahçesine çevirenler, eş-bacanak-akraba hoşgörülü atamaları ile ‘huzur hakkı’ diye Kızılay’ı tüketiyorlar. İhtiyaç sahipleri ve korunmasızların önce çaresi olan Kızılay bir lahzada denetlenmeli ve kurulan ‘huzur çarkı’ bozulmalıdır” dedi.

CHP Ankara Mebus Tekin Bingöl, Kızılay’da Asillik Kınık’ın Genel Başkanlığı döneminde dağıtılan “hakkıhuzur” verileriyle ilgili açıklama yaptı. Bingöl, mutlak kontrolör raporları, hareketlilik raporları, Kamuoyu Tavzih Platformu (DERI) bildirimlerinden elde edilen verilere bakarak, Kızılay’da kurulan 12 şirkete atanan 42 yöneticiye değme ay yeryüzü beş altı 3 net asgari sevap oranında “huzur hakkı” dağıtıldığı, apansızın çok şirkette saha düzlük yöneticilerle dağıtılan “hakkıhuzur” ödemelerinin maaş 249 minimum ücrete ulaştığını gelecek sürdü.

12 ŞİRKETTEN 36 ASGARİ ÜCRET

Bingöl’ün açıkladığı verilere bakarak; Soyluluk Kınık Umumi Başkanlığı döneminde 12 şirkette dahi “Yönetim Kurulu Başkanı”, şirketlerin çatı kurumu Kızılay Yatırım’ın CEO’su İlyas Haşim Yakalamak da “Umumi Heyet Başbuğ Vekili” sıfatıyla tutumlu kendisine seçme kamer 36 asgari ecir mesabesinde “huzur hakkı” elde etti. Kızılay’bile Umum Müdür/CEO koltuğunda oturan ve “heveskâr müteharrik” sıfatıyla sevap düz İbrahim Altan’ın ayrıca 5 şirkette becerikli adına hakkıhuzur elde ettiği belirtildi.

3 YILDA 35 MİLYONLUK “DIRLIK”

Kızılay’a sınırlı şirketlerde 42 kişinin becerikli sıfatı ile seçkin ay “hakkıhuzur” ödemesi aldığı, bu 42 yöneticiden 12’sinin antrparantez Kızılay bünyesinde “umum müdürlük” sıfatı ile huzur hakkı dışında “hevesli etkin” adına de ayrıca ücret aldığı kaydedildi. Kızılay denetleme raporlarına göre, şirketler üzerinden “yöneticilere sağlanan yarar” ve “dip yönetime sağlanan menfaatler” adı altında 2020 yılında 9 milyon 612 bin 108 TL, 2021 yılında 11 milyon 701 bin 833 TL mesabesinde “huzur hakkı” dağıtıldığı belirlendi. Familya ve orak ayı aylarındaki asgari ecir düzenlemelerinin ardından “hakkıhuzur” dağıtımının 2022 yılında 14 milyon 570 bin 982 TL’ye ulaşacağı tayin edildi. Kızılay’de şirketlerin kurulmasının arkası sıra serencam 3 yılda “huzur hakkı” ödemelerinin 35 milyon 884 bin 923 TL’ye ulaştı.

“KIZILAY’IN KANINI EMİYORLAR”

Tekin Bingöl, konuyla ilişik şu değerlendirmeyi yaptı:

“Kızılay’birlikte kurulan ‘dirlik’ zincirinde CEO’lar, umumi müdürler, umumi heyet başkanları, heveskâr yöneticiler havada uçuşuyor. 12 şirkette dahi idareci olan Umumi Başkan dışında Kızılay’dan aylık kayran 12 yönetici daha ayrımlı şirketlerde becerikli gösterilerek ‘hakkıhuzur’ denilerek çıkar elde ediyor. 2 CEO, 17 genel müdürün bulunduğu Kızılay’üstelik şirketler üzerinden 42 kişiye gelişigüzel kamer mecmu 249 minimum ecir mesabesinde ‘huzur hakkı’ dağıtımı söz konusu. Aralarında bazı ararsanız var. AKP’li sakat mebus, bozuk şekilci, AKP’li belediye başkanının kardeşi, AKP’li çarkıt uray meclis üyesi, AKP eski şehremini namzet adayları, AKP çarkıt memleket avrat kolu başkanı, Ilmek bozuk yöneticisi, bozuk yandaş sendika yöneticisi, Kızılay tutumlu kardeşi… Saymakla bitmiyor. Cümle tıpkısı mutluluk zinciri ile cebin karşıyayız.

“AKP’NİN GEÇIM EVİ”

Bu resim gösteriyor ki, Kızılay AKP’nin ‘huzurevi’ kabilinden kullanılmaktadır. Mukaddema Türkiye’nin yeryüzü saygın kurumları ortada vadi kayran bire bir kurumu iktidarın art bahçesine çevirenler, koca-arkadaş-akraba yönetici atamaları ile ‘huzur hakkı’ diyerek Kızılay’ı tüketiyorlar. Tarihi ve misyonu ile Türkiye’nin sunma büyük kurumları ortada vadi düz Kızılay’ın bu kuzuluk düşürülmesi seçme vatandaşımız üzere güven şiddetli ve kötü vericidir. Bilançolara göre şirketler uymazlık ederken Kızılay’dan milyonluk ‘hayat’ elde edenler koca aynı çınar gibi yiğitlik vermesi müstelzim ayrımsız kurumu, vatandaşın bağışlarını, emeklerini ve güveni hafif harcamaktadır. İhtiyaç sahipleri ve korunmasızların önce çaresi olan Kızılay hemen denetlenmeli ve kurulan ‘hayat çarkı’ derhal bozulmalıdır. Zaman Kızılay’ı ‘geçim’ zarfında tüketenler unutmasın ki, seçimlerden sonraları halkın iktidarında Kızılay’ı türe ettiği atılganlık ortamına taşıyacak, akim isimlerin halkın cebin terini kişi menfaatleri üzere harcamasına cevaz vermeyeceğiz.”



Share: