Tekirdağlı balıkçılar eskimemiş yılda “hamsi” ve “istavrit” umuduyla denize açılacak

Bu sezon palamutla yüzü gülen Tekirdağlı balıkçılar, yıpranmamış yılda ağlarını “hamsi” ve “istavrit” umuduyla denize bırakacak.

Balıkçılar yıpranmamış umutlarla deniz açılmadan önceki Süleymanpaşa Balıkçı Barınağı’nda ağlarını onardı.

Tekirdağ Süleymanpaşa Akarsu Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, AA muhabirine, balıkçıların eylül ayından bu yana artımlı benzeri sezon geçirdiğini söyledi.

Palamudun bu yıl beklenenden çok olmasının balıkçıların yüzünü güldürdüğünü belirten Pehlivanoğlu, “Palamut akıbet haftalarda yerini elan ufak balıklara bıraktı. Karı ayıyla gelişigüzel balıkçılar imdi hamsi ve istavrit avcılığı yapacaklar. Hamsi, suların soğumasıyla daha içimli olacak. Balık arttıkça vatandaşlarımız birlikte günlük zinde balık yemeye devam edecek.” dedi.

” Marmara’da umduğumuzu bulamazsak Karadeniz’e gideceğiz”

Balıkçı İdris Şeremet dahi bu sene güzeşte yıla göre elan domuzuna aynı av sezonu geçirdiklerini ifade etti.

Palamudun bu yıl haddinden fazla olmasının aşağı balıkları etkilediğini dile getiren Şeremet, şöyle konuştu:

“Sivri süfli balıkları yediği üzere ufak balıklar hamsi ve istavrit olmadı. Marmara’üstelik şu dakika hamsi az, istavrit de çok değil. Karadeniz’de hamsi iyice başladı. Hamsi orada bereketli olacak üzere. Ara Sıra tekneler de buradan avlanmak amacıyla Karadeniz’e gitti. Yıpranmamış yılda Marmara’üstelik umduğumuzu bulamazsak biz üstelik avlanmak üzere Karadeniz’e gideceğiz. Havaların az buçuk daha soğumasıyla Marmara’birlikte üstelik hamsi cins.”

Balıkçı Önder Dedeler dahi sezonun yarısına geldiklerini, eskimemiş yılda eskimemiş umutlarla avlanmaya bitmeme edeceklerini söyledi.

Nisanda başlayacak av yasağına büyüklüğünde savsaklamak mücadelesini sürdüreceklerini tamlayan Dedeler, “Balık neredeyse oraya gideceğiz. Pelit daha çok bitti. Daha ufak balıklar ağlara takılmaya başladı. daha çok birlikte güzelce bire bir avcılık olursa sezonu iyicene tıpkısı şekilde tamamlayacağız inşallah.” dedi.

Share: